19. juni 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Pas på (børnene)

Noget af det mest vidunderlige, man kan foretage sig, hvis man for eksempel sidder i en bil med små børn, er at lytte til det helt halfdan rasmussenske, mægtig melodiske sangunivers, som er bygget op omkring karakteren Hr. Skæg (spillet af Mikkel Lomborg) på DR’s børne-tv-kanal Ramasjang. En af Hr. Skægs bedste sange, ‘Pas på (du […]

Kære læser

Multi-Mutti: Kan hun klare den?

Tysklands kansler, Angela Merkel, er kastet ud i et kapløb mod uret for at finde en ny asylløsning i Europa. Hvis hun ikke klarer den inden sommerferien, kan både hendes egen tid som kansler og æraen med EU’s åbne grænser snart være en saga blot.

Spisesedlen

Skyderi i Malmø: Tre mænd dræbt. Yderligere tre mænd er såret, skriver den svenske avis Sydsvenskan her til morgen. Skyderiet fandt sted mandag aften foran en internetcafé i Malmø, hvor vidner fortæller, at der blev affyret mellem 15 og 20 skud. Den svenske by har tidligere oplevet skyderier på gaden, som har haft relation til bandemiljøet i og omkring Malmø.

Karakterer: Politisk flertal er klar til at ændre det nuværende system. Det kan spænde ben for unge mennesker og deres mulighed for at komme ind på en videregående uddannelse, hvis de har fået en dårlig karakter i enkelte fag – også selv om faget slet ikke har relevans for det søgte studie. Det vil Roskilde Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Dansk Erhverv nu lave om på. Sammen foreslår de, at de studerende fremover skal vurderes på karakterer i relevante fag frem for det samlede gennemsnit. Flere politikere, herunder uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), bakker op om forslaget.

EU-snyd: Marine Le Pen skal tilbagebetale millioner til Europa-Parlamentet. Den tidligere franske præsidentkandidat, der stillede op imod Emmanuel Macron ved valget i juni sidste år, skal frem med den store tegnebog. EU-Domstolen har netop fastslået, at Le Pen skal tilbagebetale 300.000 euro – godt 2,2 millioner danske kroner – til Europa-Parlamentet, fordi hun angiveligt har misbrugt EU-støttekroner, da hun var medlem af parlamentet fra 2009 til 2017.

Trist rekord: I 2017 flygtede flere end nogensinde. Sidste år måtte 16,2 millioner mennesker for første gang flygte fra deres hjem på grund af krig eller forfølgelse. De slutter sig dermed til den gruppe på i alt 68,5 millioner mennesker, som er sendt på flugt fra deres hjemlande. Det svarer til, at 1 ud af 110 af verdens mennesker er rejst fra deres hjemlande og er endt i andre lande.

Rokade: Arlas nuværende direktør skal være Dagrofas nye topchef. Den danske fødevarekoncern fyrede tidligere på året deres koncernchef Per Thau, og nu har de altså fundet hans afløser. Fra august og frem bliver det Tomas Pietrangeli, som lige nu er direktør for Arla i Storbritannien, der skal stå i spidsen for Dagrofa.

Et sidste ord

At være klædt ud som hest er en klassiker til fastelavn og andre festlige begivenheder. Men nogle mennesker dyrker tilsyneladende hesteudklædningen på et mere seriøst plan – det virker faktisk som en rigtig fetich. Slår man ordet ‘fetich’ op i den danske ordbog, er der både en religiøs definition, der går på noget med magiske kræfter, og en mere pikant forklaring om seksuel ophidselse, og vi synes, de her ponyfetichister er svære at placere.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12