19. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den grågrønne grumsede limpopo-biomasse

Det er på sin vis ironisk, men svaret på en af børnetilværelsens største gåder findes i en historie, hvor moralen er, at man ikke må være for nysgerrig og stikke snuden for langt frem – også bogstaveligt talt. ”Hvordan elefanten fik sin snabel” er en lille novelle skrevet af den britiske mesterforfatter Joseph Rudyard Kipling. […]

Kære læser

Venstre har fået løkke om halsen

Advarslen. 18 små ord, der tilmed er lidt nonchalant formuleret, kan ende med at ødelægge Venstre som statsministerparti – præcis som det skete for Konservative efter Tamilsagen. Sætningen lyder så kryptisk, at den under normale omstændigheder ikke ville have vakt opsigt: ”Nok vigtigt, at han får at vide, at UIBM’n har meldt hårdere ud end […]

Spisesedlen

Macron og Merkel klar med genopretningsplan til 500 mia. euro. De to regeringsledere fra henholdsvis Frankrig og Tyskland præsenterede i går et fælles bud på, hvordan Europa kan blive rettet økonomisk op efter coronakrisen. Ved hjælp af EU-lån skal der oprettes en fond med ca. 3.725 mia. kr., og de penge skal uddeles til nogle af de mest trængende brancher på kontinentet.

Trump truer WHO i åbent brev. Den amerikanske præsident Donald Trump truer med at trække USA’s støtte til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) permanent. Det skriver Trump i et åbent brev til organisationen, hvor det fremgår, at hvis ikke WHO foretager ”markante forbedringer” inden for 30 dage, så kan de vinke farvel til USA’s årlige bidrag på mere end 400 mio. dollars.

4.500 unge har bestilt tid til coronatest. I går blev det muligt for borgere mellem 18 og 25 år at bestille en coronatest uden henvisning fra lægen. Det fik ca. 4.500 personer til at bestille en test i et af de hvide testcentre, der er blevet sat op i 16 danske byer. I løbet af ugen vil myndighederne gradvist åbne for, at andre aldersgrupper også selv kan bestille tests.

Færre anmeldelser om seksuelle overgreb under coronakrisen. I alt er der 60 pct. færre anmeldelser om voldtægt, pædofili og incest i månederne marts og april i år sammenlignet med de to måneder sidste år. Det skriver DR. Rigspolitiet mener, det skyldes, at Danmark har været lukket ned, da indberetninger ofte kommer fra institutioner og skoler, og Red Barnet mener, at det er et udtryk for, at overgrebene stadig sker, men at børnene ikke får hjælp.

Danske unge drikker meget. En ny undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, viser, at danske 15-årige har europarekord i druk. 82 pct. af de danske 15-årige har fx prøvet at drikke alkohol, mens det gælder 59 pct. af deres europæiske jævnaldrende. 42 pct. har prøvet at være fuld mindst to gange. Det er næsten det dobbelte af gennemsnittet i Europa.

Et sidste ord

Hey, kan du huske, hvordan vi i introen talte om, at hvis man stikker næsen hen til en krokodille, så er man selv ude om det, hvis den snapper? Gad vide om den her James Bond-stuntman er enig i det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12