19. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Venstre mangler moral

Der findes en del studier, som tegner et billede af, at kvinder er mindre tilbøjelige til at tage chancer end mænd. Det skulle så forklare, at kvinder ofte vælger en anden karrierevej end mænd, og i sidste ende at de får mindre i løn. Det lyder jo komplet åndssvagt, så derfor satte økonomerne Elaine M. […]

Kære læser

Kineserne vejet – og fundet for farlige

Den gode forklaring: Officielt er det en ren kommerciel beslutning, at TDC nu har valgt det svenske Telefonaktiebolaget LM Ericsson til at stå for opbygningen af det danske 5G-mobilnet: ”I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og […]

Spisesedlen

Underhusets formand blokerer for ny brexit-afstemning. Formanden John Bercow har nedlagt forbud mod, at Theresa May kan få sin brexit-aftale til afstemning for tredje gang i parlamentet. Parlamentet har allerede nedstemt aftalen to gange, og ifølge 175 år gamle parlamentsregler må man ikke genfremsætte et uændret eller kun kosmetisk ændret forslag. Der er nu kun 10 dage, til Storbritannien skal forlade EU.

Tre døde ved skyderi i Holland. En mand åbnede i går ild i en sporvogn i den hollandske by Utrecht. Udover de tre døde blev yderligere fem såret. Skyderiet satte først gang i en menneskejagt, men den formodede gerningsmand er nu anholdt. Motivet bag skyderiet er endnu ikke fastlagt.

Borgmestre sagsøger staten for fejl i udligning. 17 borgmestre har sagsøgt staten, fordi de føler sig snydt for godt 700 mio. tilskudskroner, de ikke har fået grundet en fejl i udligningssystemet. I dag beslutter Vordingborg Kommune, om de også vil gå med i søgsmålet som den attende kommune. Udligningssystemet fordeler penge mellem landets kommuner, så alle kommuner kan holde nogenlunde samme velfærdsniveau.

TDC dropper Huawei som leverandør af nyt 5G-netværk. I stedet har TDC valgt den svenske teknologivirksomhed Ericsson til at stå for opbygningen af det landsdækkende 5G netværk i Danmark. Huawei har siden 2014 stået for det danske 4G-netværk, men grundet Huaweis tilknytning til den kinesiske stat har der været stor debat om sikkerhedsrisikoen ved at lade den kinesiske virksomhed stå for kritisk infrastruktur. TDC meddeler, at valget af Ericsson er af rent forretningsmæssige hensyn.

Venezuelas opposition har taget kontrol over diplomatiske kontorer i USA. Støtter af Venezuelas oppositionsleder og selvudråbte præsident, Juan Guaidó, har taget kontrollen over Venezuelas konsulat i New York samt to bygninger i Washington, som hører under Venezuelas forsvarsministerium. De fik hjælp til overtagelsen af de amerikanske myndigheder. Den siddende regering i Venezuela har fordømt overtagelsen på det kraftigste.

Et sidste ord

Der var en periode i slutningen af 00’erne, hvor mashups var det helt store. Mashup er kunsten at blande to eller flere sange for så at skabe en hel ny bastard af en sang. Det var ofte ret irriterende, så det er fint nok, at den dille forsvandt, men eftersom det er undtagelsen, der bekræfter reglen, har vi været nede i gemmerne og fundet en video fra 2011 med mashuppet over alle mashups. LCD Soundsystem vs. Miles Davies.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12