19. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frank er færdig

Det er sjældent taberne, der får skrevet sange om sig. Ikke desto mindre satte den danske kunstner Marie Key sig i 2005 ned og skrev en nederlagshymne til Frank Jensen, efter han havde tabt formandskampen om Socialdemokratiet til den senere statsminister Helle Thorning-Schmidt. ”Han har passet sit job, mødt klokken otte hver dag. Og gået […]

Kære læser

Kinas uhyggelige overgreb

Kinas ‘hemmelige lejre’. I de seneste uger har der – takket være Mads Brüggers fremragende dokumentar Muldvarpen – været ekstra fokus på Nordkoreas skurkagtige og metodiske undertrykkelse af landets egne borgere. Det kommer ikke bag på nogen. Man skal vist være medlem af Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea for at mene noget andet. Lidt anderledes […]

Spisesedlen

Alle partier undtagen Socialdemokratiet vil have Frank Jensen undersøgt. Det sker, efter Frank Jensen (S) søndag fik opbakning fra det socialdemokratiske bagland til at fortsætte som overborgmester i København. Henover weekenden er flere afsløringer kommet frem om, at overborgmesteren har begået krænkelser mod en række kvinder. SF og Enhedslisten opfordrer Jensen til at gå på orlov, mens en eventuel undersøgelse står på. Frank Jensen har indkaldt til pressemøde i dag klokken 12.00.

Politisk flertal ophæver loft på fem år for nedfrysning af æg. Det meddeler Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelse. Med den nye aftale vil æg nedfrosset i forbindelse med fertilitetsbehandling og sygdom fremover kunne opbevares indtil kvinden fylder 46 år. Aftalen er kommet i stand efter en anbefaling fra Det Etiske Råd.

Ny rapport beskriver nordkoreansk tortur. Ifølge Human Rights Watch bliver mennesker varetægtsfængslet i Nordkorea systematisk udsat for rituel tortur, ydmygelser og seksuelle overgreb. Det viser en ny rapport, der baserer sig på interviews med 15 personer, der er blevet tilbageholdt i landet. Rapporten er den første, der i detaljer beskriver Nordkoreas menneskerettighedsstridige varetægtsfængslinger.

Druk vinder engelsk filmpris. Instruktør Thomas Vinterbergs film blev i weekenden honoreret med publikumsprisen for Bedste Film ved BFI London Film Festival. Dermed slog Druk blandt andet Pixars nye animationsfilm Soul og Oscar-favoritten NomadlandDruk ventes tirsdag at blive valgt af det danske Oscar-udvalg som en af de film, der kan blive Danmarks Oscar-kandidat.

Terma politianmeldt for eksport til krigen i Yemen. Danmarks største virksomhed inden for militært udstyr har ifølge afsløringer fra TV2 og Danwatch leveret militært udstyr til krigen, på trods af at Udenrigsministeriet i 2018 indførte et eksportforbud. Blandt andet har Terma leveret udstyr til nogle af de krigsskibe, der i en blokade har afskåret Yemen fra mad, nødhjælp og medicin.

Et sidste ord

Er du for doven til karate eller kung fu? Så har vi muligvis fundet din nye foretrukne kampsport.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12