19. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En kompleks og kraftfuld søløve på Aarhus Havn

Hvordan er det nu, man siger: Man tugter den, man elsker? Den man tugter, elsker man… der var den vist. Lige meget hvad – det slidte, gamle mundheld, der som bekendt fik en revival med kronprins Frederiks tale ved dronning Margrethe og prins Henriks sølvbryllupsfest i 1992, passer nok meget godt til Føljetons forhold til Aarhus. Nogle af os har da boet i […]

Kære læser

Registreringsafgift: Brænder de bare dæk af på Christiansborg?

For tre uger siden lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen – lynhurtigt – ville sænke registreringsafgifter på biler i samarbejde med Dansk Folkeparti. Men intet er sket. Absolut intet. Hvad handler den åbenlyse uenighed om? Er der gået jysk burnout i den?

Spisesedlen

Aung San Suu Kyi holder tale om rohingya-krise. I formiddags lokal tid udtalte Myanmars leder sig for første gang om det, FN kalder for en ”etnisk udrensning af rohingyaerne”. Aung San Suu Kyi erkender, at landet er i en krise, og hun ‘vil finde ud af, hvad der er årsagen til rohingya-flugten’. Amnesty kritiserer landets leder for at ‘stikke hovedet i busken’.

Lars Løkke vil sende støtte til orkanofre. Efter de sidste ugers ødelæggelser forårsaget af orkanerne Irma og José vil Lars Løkke nu sende økonomisk støtte fra Danmark til Jomfruøerne. I morges ramte en ny farlig kategori 5-storm, der går under navnet Maria, den caribiske østat Dominica, og stormen forventes at fortsætte videre mod Jomfruøerne og Puerto Rico.

Sagen om Dong-salg afsluttes. I dag fremgår det i et notat fra Statsrevisionen, at sagen om det meget omdiskuterede Dong-salg kan afsluttes. I notatet kritiserer Statsrevisorerne blandt andet Finansministeriets forvaltningsskik, men kalder det ‘en skærpende omstændighed, at der var tale om en meget væsentlig økonomisk transaktion’.

+ Læs eller genlæs Føljetons store dækning af Dong-sagen her.

Piger med HPV-gener havde psykiske problemer inden vaccination. En tredjedel af de piger og kvinder, der søger behandling for formodede bivirkninger efter en HPV-vaccine, har tidligere været i behandling for psykisk sygdom, viser ny undersøgelse lavet af Aarhus Universitet.

Norges oliefond passerer 1.000 mia. dollar. I nat klokken 02:01 rundede værdien af den norske oliefond for første gang 1.000 milliarder dollar. Det skyldes blandt andet en positiv udvikling i aktiemarkederne samt en svag dollar. Norges Bank kalder udviklingen for ‘en milepæl’.

Et sidste ord

Sexisme bekæmpes bedst med pastelfarvet kunst, ikke sandt? En kunstner har i hvert fald taget det alvorligt, da Trump i februar befalede, at kvindelige ansatte i Det Hvide Hus skulle ‘klæde sig som kvinder’. Præsidenten gør det da også selv udmærket i en lilla aftenrobe og guldkæde.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12