2. februar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

”Det siger kineserne også”

Hvis der er noget, vi virkelig foragter ved den teknologiske revolution, så er det, hvordan alt i hele denne usle verden lige pludselig skal evalueres. Du har modtaget et brev i postkassen? Svar venligst på denne mail med ti spørgsmål om din oplevelse. Du har bestilt en pizza på vores app? Var den for kold? […]

Kære læser

Mette Frederiksens makrel-manøvre

”Mette Frederiksen er gået makrel!”, lød den forargede – og begejstrede – melding på de sociale medier henover weekenden. På Instagram havde hele Danmarks statsminister lagt et foto op af en god, gammeldags makrelmad, hvis fortræffeligheder hun besang i en længere billedtekst – en tekst som, forunderligt nok, også kom til at handle lidt om […]

Spisesedlen

Elever i de mindste klasser sendes tilbage i skole. Fra den 8. februar kan børn i 0. til 4. klasse igen møde op i skolen. Det meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag. I forbindelse med genåbningen skærpes kravene til mundbind, så forældre og besøgende nu også skal bære mundbind indendørs, når de henter og afleverer børn.

Britisk rapport belyser naturens økonomiske betydning. Tirsdag udkommer en længe ventet rapport bestilt af det britiske finansministerium, der fortæller om sammenhængen mellem økonomi og natur. Heri lyder konklusionen, at verden udsættes for ”ekstreme risici”, når der ikke tages tilstrækkelig hensyn til biodiversitet og naturbeskyttelse. Blandt andet anbefales det, at BNP droppes som en målestok for økonomisk succes.

Første sending coronavacciner ankommer til Sydafrika. Mandag modtog landet én mio. vaccinedoser fra medicinalvirksomheden AstraZeneca. Vaccinerne skal efter planen bruges til at vaccinere frontpersonale de kommende måneder. Sydafrika er i øjeblikket et af de lande i Afrika, der er hårdest ramt af COVID-19.

Dubai lukker barer og natklubber resten af februar. Det sker, efter byen den seneste tid har set en stigning i coronatilfælde. Smittestigningen kobles især til Dubais nytårsfejringer og lempelige coronarestriktioner, der har tiltrukket turister fra hele verden. Ud over at barer nu beordres helt lukket, bliver restauranter og caféer også bedt om at lukke senest klokken et om natten.

Postnord leverer rekordhøjt driftsresultat. Sammenlagt har virksomheden tjent 1,7 mia. kr. i 2020. Det fremgår af Postnords senest offentliggjorte regnskab. Det er det bedste resultat, siden virksomheden blev stiftet tilbage i 2009. En øget efterspørgsel på pakkelevering under coronakrisen nævnes som en af de primære årsager til den nye rekord.

Et sidste ord

En kvinde fra Myanmar underviser virtuelt i aerobic, mens et militærkup er i gang i baggrunden. Endnu et bevis på, at virkeligheden har overhalet fantastisn.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12