20. april 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vi har ingen holdning til omskæring

Vi kan lige så godt lette vores samvittighed omgående i dette nyhedsbrev: Vi har ingen holdning til omskæring. Ikke en stærk en, i hvert fald. Til gengæld har vi en ret stærk holdning til debatten om den. Vi har en holdning til de 40.000 mennesker, der ikke er omskåret og samtidig har skrevet under på, […]

Kære læser

Valget til Inatsisartut: Nuancer af nationalisme

Frem mod tirsdagens valg til det grønlandske parlament, Inatsisartut, kæmper alle de toneangivende og generelt røde partier indbyrdes om at appellere til de ca. 30.000 vælgere med forskellige nuancer af nationalistiske paroler – fra en hård ultraseparatisme over en mindst lige så følelsesladet antikolonialistisk identitetspolitik til mere fjerne selvstændighedsdrømme.

Spisesedlen

Kasper Holten bliver ny chef for Det Kongelige Teater. Holten har tidligere været operachef på Det Kgl. Teater og Covent Garden i London. Stillingen som teaterchef blev ledig tidligere på året, da den tidligere chef, Morten Hesseldahl, bekendtgjorde, at han havde fået job som administrerende direktør hos Gyldendal.

Nordkorea dropper ultimativt krav om amerikansk tilbagetrækning. Det siger Sydkoreas præsident. Nordkorea har ellers tidligere krævet, at amerikanske soldater udstationeret i Sydkorea skulle trække sig tilbage i forbindelse med en nedrustningsaftale.

Folketinget vil ikke undskylde til Godhavnsdrenge. Efter at have kæmpet i 14 år, må en gruppe af tidligere Godhavnsdrenge nu indse, at de må kigge langt efter en officiel undskyldning. Folketinget nedstemte i går et forslag om en officiel undskyldning stillet af Enhedslisten. Regeringen og Dansk Folkeparti stemte i mod.

Swaziland skifter navn. Kong Mswati III af Swaziland, en af verdens sidste monarker med absolut magt, proklamerede i går, at Swaziland fremover skal gå under navnet eSwatini, der betyder ‘swaziernes land’ på det lokale sprog. Navneændringen kom, da kongen holdt tale i forbindelse med sin 50 års fødselsdag.

Ledere mødes for at vælge dronning Elizabeths efterfølger. Lederne af de 53 Commonwealth-lande mødes på Windsor Castle for at afgøre, hvem der skal efterfølge dronning Elizabeth som Commonwealth-landenes leder. Dronningen selv har foreslået prins Charles, og lederne forventes at lytte til det råd, men intet i loven kræver, at det bliver prinsen.

Et sidste ord

Det er fredag, og her på redaktionen er vi gået i gang med at øve de forbudte trin, der skal fyres af til grillfesten i aften. Vi ses på dansegulvet!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12