20. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Menneskets omstillingsparathed er legendarisk

Ja, så blev det coronauge nummer … nummer … nå, de flyder lidt sammen, men det er i hvert fald ma-ma-man … jo, det er mandag i dag! Og tingene er i konstant udvikling. Der sker små psykosociale forskydninger hos befolkningen i takt med samfundets gradvise … lad os bare bruge det officielle ord: genåbning, […]

Kære læser

Hvem skal vi lade dø først, når sygehuset er overfyldt?

Hvad er et liv værd? Spørgsmålet har under den danske nedlukning ulmet i offentligheden. I horisonten kan vi se den økonomiske krise bevæge sig mod os med stadig større hastighed, og det har fået flere til at spørge, om det måske havde været bedre at lukke lidt mindre ned, lade lidt flere dø af corona […]

Spisesedlen

Danske Bank dropper milliardudbytte til aktionærer. Ligesom Jyske Bank og Sydbank har Danske Bank nu også valgt at følge Finanstilsynets anbefalinger, hvorfor banken alligevel ikke vil foretage den planlagte udbetaling til aktionærerne af udbyttet for 2019. I alt stod aktionærerne her til at modtage 7,3 mia. kr. svarende til omtrent halvdelen af bankens overskud. I en meddelelse til fondsbørsen skriver Danske Bank dog, at man fortsat agter at udbetale 40 til 60 pct. af overskuddet i udbytte på den anden side af coronakrisen.

Folketinget forlænger hjælpepakker med en måned. Dermed gælder de forskellige kompensationsordninger, der blandt andet skal hjælpe nødstedte virksomheder og freelancere, nu frem til 8. juli. Samtidig er partierne blevet enige om en række justeringer i hjælpepakkerne, så de blandt andet vil yde bedre dækning til mindre virksomheder og såkaldte kombinatører – folk med både a- og b-indkomst. Sammenlagt vil den nye aftale skyde yderligere 100 mia. kroner ud i samfundet.

Cecil Bødker er død. Den elskede børnebogsforfatter og digter var blandt andet kendt for sin bogserie om den forældreløse dreng Silas. Bødker vandt i 1976 den prestigefyldte internationale børnebogspris H.C. Andersen-medaljen som den hidtil eneste danske forfatter. Hun blev 93 år gammel.

Over 150.000 privatansatte bliver dækket af lønkompensation. Det viser en ny optælling fra Erhvervsstyrelsen. Dermed er antallet af lønmodtagere, der har fået hjælp af trepartsaftalen, betydeligt højere end regeringens oprindelige estimat. Det lød på 70.000 ansatte. Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) er det nye tal dog uproblematisk, da der ikke er blevet sat noget loft over udgifterne til lønkompensation.

Massemorder dræber 16 i Nova Scotia, Canada. Den 51-årige gerningsmand udgav sig for at være en politibetjent og kørte over en periode på 12 timer rundt og skød adskillige mennesker i den canadiske provins, inden han til sidst blev dræbt i en skududveksling med politiet. Hændelsen beskrives som det værste masseskyderi i Canada i nyere tid.

Et sidste ord

Dette er ikke bare et lille barn, der smager wasabi for første gang. Dette er den mest autentiske form for eksistentiel angstudbrud, vi nogensinde har set. Det er en pige, der bliver forrådt af verden for første gang. Men mest af alt er det bare utrolig sjovt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12