20. august 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Smartphonens eksistentielle nøglehul

Nå, så kom det endelig frem, at vi også her i Danmark bliver aflyttet af vores telefoner. Bevares, mistanken har måske været der længe, men nu har vi den altså sort på hvidt: Apple og Google har haft virksomheder ansat til at gennemlytte og transskribere optagelser fra stemmeassistenterne Siri og Google Assistant. Det kan Politiken […]

Kære læser

Føljetons Golden Days 1989 Wall Walk

Anno dazumal. Nærmest lige om lidt, den 6. september, står endnu en festival for døren. Golden Days, der betyder – og lige så godt kunne have heddet – Gyldne Dage, er forankret i hovedstaden, men tager som regel afsæt i en ikke-stedsspecifik historisk epoke, som bliver formidlet ”på en levende, inddragende og aktualiserende måde”, og […]

Det bedste vi har set

De unge er færdige med Ayn Rand

De unge er færdige med Ayn Rand

Ingen af os her på redaktionen har den store fidus til Ayn Rand og hendes hyper-neoliberale tankegods. Og det er vi heldigvis ikke alene om. Som The New Republic her fortæller, er Ayn Rand-kulten nemlig løbet ind i lidt af et rekrutteringsproblem blandt den yngre generation. Man kunne jo sige, at verden skælver i Rand-land.

Indflydelsesrige amerikanske tv-hjem

Indflydelsesrige amerikanske tv-hjem

Det her er måske lidt amerikanofilt, men Curbed har lavet en tidslinje over de fiktive hjem, som har fyldt allermest i fjernsynet. Det er hjem, som har formet generationer af først og fremmest amerikanere, men også alle mulige andre, da tv-serierne og de mange sitcoms er en rimelig fyldig kulturel eksportvare. Her finder du blandt andet henvisninger til Frasier (billedet), Venner, Dallas, Dollars og Will & Grace. Pudseløjerligt.

Lige hvad du har brug for

Lige hvad du har brug for

Ja, vi ved egentlig godt, at du hverken er til tung dansemusik eller tekno, men vi tænker nu alligevel, at du godt kan have brug for denne her på sådan en lidt slatten tirsdag. Vi lover, at du vil huske den i flere dage. Hvis ikke, så se denne lille video fra en restaurant i Japan, hvor alle tjenerne har demens og derfor formentlig ikke kommer med det, du har bedt om. To nye måder at se verden på. Velbekomme.

Spisesedlen

Boris Johnson opfordrer til skrotning af backstop i officielt brev til Donald Tusk. I brevet til formanden for Det Europæiske Råd giver Johnson udtryk for, at det såkaldte backstop ikke kan være del af en brexit-aftale. I stedet opfordrer den britiske premierminister til en diskussion om ”alternative foranstaltninger”. EU har gentagne gange givet udtryk for, at de ikke ønsker at genforhandle brexit-aftalen med Storbritannien.

Politidirektør forflyttet efter telefonskandale. Efter meldingen mandag om, at teledata ikke vil kunne blive anvendt i straffesager de næste to måneder, bekræfter Rigspolitiet, at de har foretaget ændringer i ledelsen. Politidirektør John Vestergaard, der har stået i spidsen for politiafdelingen med ansvar for teledata, er blevet midlertidigt erstattet af politidirektøren Lene Frank. I alt skal 10.700 sager om alvorlig kriminalitet gennemgås som følge af en fejl i politiets it-systemer.

Voldtægtsoffer frikendt i El Salvador. Evelyn Beatriz Hernandez, 21, havde fået en fængselsdom på 30 år for drab, da hun fik et dødfødt barn efter at være blevet voldtaget, men i februar blev det afgjort, at sagen skulle gå om på grund af for få beviser. Hernandez har afsonet 30 måneder.

Mette Frederiksen skal i samråd om sin særlige rådgiver. ”Vi har indkaldt statsministeren til samråd, fordi der er en vigtig principiel diskussion om det nye politiske sekretariat. Bliver der nu udpeget politiske embedsmænd?” siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen til Berlingske. Det drejer sig om den rolle som en slags stabschef, statsminister Mette Frederiksens (S) særlige rådgiver Martin Rossen har fået.

Hongkongs leder vil indlede dialog med demonstranter ”straks”. Hongkongs hårdt pressede leder Carrie Lam siger, hun vil skabe en ramme for en god samtale og tackle klager over politivold efter en weekend med fredelige demonstrationer. Demonstranter kalder dog hendes tilbud ”en fælde”.

Et sidste ord

”Alt godt kommer til den, som venter”, lyder et gammelt ordsprog, og det er altså ikke en and.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12