20. december 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Er det nu, vi skal lukke luften ud af Facebook?

Tænk engang, hvad der ville ske, hvis alle private beskeder, som nogensinde er blevet sendt i Facebooks chatprogram Messenger, blev gjort frit tilgængelige. Familier ville blive opløst, venskaber smadret til ukendelighed, adskillige naboskaber og arbejdsrelationer ville være dødsens, folk ville blive fritstillet i hobetal. Hundredvis af millioner af brugere ville stå med små og store […]

Kære læser

Danser Fortnite med lånte fjer?

Tag en spiller. Hvis du skulle være i tvivl om, præcis hvor stort et fænomen computerspillet Fortnite er blevet, skal du bare se på pornogiganten Pornhubs nylige opgørelse over de mest populære søgeord for 2018 (som vi desværre ikke kan linke til uden at blive suspenderet af vores mailudbyder). Her tikkede ”fortnite” ind på en […]

Spisesedlen

Dansk og norsk kvinde dræbt i Marokko. En 24-årig dansk kvinde og en 28-årig norsk kvinde blev mandag fundet dræbt ved Atlasbjergene syd for Marrakech. De marrokanske myndigheder mistænker fire mænd, hvoraf den ene er blevet anholdt. Ifølge PET efterforskes drabene som mulig terror, hvilket statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræftede på et pressemøde torsdag morgen.

USA vil trække tropper hjem fra Syrien. Det meddelte præsident Donald Trump på Twitter onsdag med den begrundelse, at USA har vundet krigen mod Islamisk Stat. Dermed omgår Trump anbefalinger fra både det amerikanske udenrigsministerium og Pentagon. Det er endnu uvist, hvornår hjemsendelsen af de i alt 2.000 udstationerede soldater vil blive påbegyndt.

EU forbyder brugen af fire hormonforstyrrende ftalater. Forbuddet træder i kraft fra 2020 og omfatter de fire stoffer DEHP, BBP, DBP og DIBP, der normalvis bruges til at blødgøre plast. Det var Danmark, som for snart 10 år siden valgte at rejse sagen for EU, efter et forsøg havde påvist farerne ved ftalaternes såkaldte cocktaileffekt. Forbuddet er det første EU har indført med henvisning til cocktaileffekten.

Brasiliens afgående præsident Michel Temer sigtes for korruption og hvidvask. Temer skulle angiveligt have foretaget ændringer i den brasilianske lovgivning, der tilgodeså en række firmaer, som tidligere er blevet sigtet for at udbetale bestikkelse til præsidenten. Temer selv benægter alle anklager.

Bang & Olufsen-aktien falder med 27,3 pct. Samtlige aktier på det danske C25-indeks er torsdag morgen faldet ved fondbørsens åbning. Det sker som ventet, efter den amerikanske centralbank onsdag valgte at hæve renten med 0,25 procentpoint. Værst er det gået ud over B&O, som står til at få den værste dag på børsen i 10 år.

Et sidste ord

Føljetons Lars Trier Mogensen har sammen med Henrik Qvortrup skrevet en bog om Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen. Som en lille service gjorde de opmærksom på, at bogen kunne være en oplagt julegave, hvis man stod og var i bekneb her få dage før jul. Der er dog én fyr, som mener, at han ikke er så meget i bekneb.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12