20. februar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Givtig kritik

En gang imellem kan man godt undre sig over, hvordan det lykkes landets store politiske partier at holde ro og orden ude i geledderne, når tingene langt fra går som smurt inde på Christiansborg. Da Anders Fogh Rasmussen var formand for Venstre op gennem 00’erne, var der nogenlunde opbakning fra baglandet, fordi det virkede, som […]

Kære læser

Røveri ved højlys dag

Pengene er tabt. Efter alt at dømme. Over 27 mia. kr. er trukket ud af fælleskassen. Eller et beløb, der svarer til prisen på en ny Storebæltsbro eller en ekstra City-metroring i København, er i de senere år forsvundet mellem fingrene på politikere og embedsmænd i Skat. Men hvem har egentlig ansvaret?

Det bedste vi har set

Omtrent 120 km fra Aarhus, vores alle sammens Kulturhovedstad 2017, ligger enstavelsesbyen Lem, og her er borgerne blevet inspireret. Ja, den lille by har stillet sig på kulturens side, taget et initiativ og udvalgt Lem til at være kulturby 2017.

Spisesedlen

Trump opfinder et terrorangreb i Sverige. På et vælgermøde i lørdags talte Trump om immigration. Og så sagde han: ”Se, hvad der sker i Tyskland. Og se, hvad der skete i går aftes i Sverige.” Problemet er, at der ikke skete noget. I hvert fald intet, som har med terror, kriminalitet eller andre immigrationsproblemer at gøre, bekræfter de svenske myndigheder. ”Hvad har han røget?” spurgte den tidligere statsminister Carl Bildt på Twitter. Trump har senere undskyldt sig med, at han refererede til Sveriges ”stigende kriminalitet”, selv om tallene ikke bakker ham op.

IS-krigere får sygedagpenge og førtidspension i Danmark. Oplysninger fra PET afslører, at den danske stat betaler lommepenge til syrienskrigere. Myndighederne har erklæret dem for for syge til at arbejde, men de er raske nok til at kæmpe for Islamisk Stat. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) kalder oplysningerne en ”kæmpe skandale”, og han vil stoppe udbetalingerne hurtigst muligt.

De seneste fem år er verdens våbenhandel steget til sit højeste siden 1950. Det viser en ny svensk undersøgelse fra Stockholm International Peace Research Institute. Der fremgår det, at det især skyldes en stigning i efterspørgslen fra Mellemøsten og Asien, der sidste år stod for 43 procent af verdens våbenimport. ”Handlen med tunge våben nåede i perioden 2012-2016 sit højeste niveau for en femårsperiode siden slutningen af Den Kolde Krig,” oplyser instituttet.

Regeringens nye boligskat-udspil vil øge uligheden mellem land og by. Det viser en analyse foretaget af AE-rådet, der når frem til, at boligejere på Lolland vil få 1600 kroner mere, mens boligejerne i Rudersdal vil tjene hele 22.000 kroner mere hvert år, hvis udspillet bliver vedtaget.

Den tidligere modstandsmand og overlæge Jørgen Kieler er død. Han blev ellers allerede i 1944 dømt til døden af den tyske besættelsesmagt i Danmark for sin deltagelse i modstandsgruppen Holger Danskes sabotage. Men han undgik henrettelse og blev i stedet sendt i koncentrationslejr. Her var han endnu en gang tæt på døden, men blev reddet af den svenske greve Folke Bernadotte og hans hvide busser. Han sov ind søndag aften i sit hjem 97 år gammel.

Et sidste ord

På Langeland findes der en gruppe, som kalder sig Generalstab Nord. De er ikke nazister, det er de altså ikke. De går bare rundt i nazi-uniformer. En form for nazi-rollespil er der vel tale om. Det skulle jo være så sundt at have en hobby.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12