20. juli 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Putins teater

Folk, der interesserer sig for velvære og hudpleje, har de seneste år spekuleret på, om Ruslands præsident Vladimir Putin er helt sund og rask. På det mentale plan kan vi godt blive enige om, at han har en skrue løs. Men hvad med hans 69-årige ansigt, der virker let hævet – og slet ikke indsunket […]

Kære læser

Fremmedfrygtens kistebund

Hvad har Paul Klees kvidremaskine, vampyrstumfilmen Nosferatu og T.S. Elliots digt Ødemarken tilfælles? Jamen, de fylder alle 100 år i 2022 – og det skal selvfølgelig fejres! I denne uges sommerserie spoler Jon Kvist Sommer tiden tilbage til 1922 og dissekerer de kulturelle højdepunkter, der vist ikke er så forældede endda…   Hvis du kun må […]

Spisesedlen

Frankrig bruger 10 mia. på at ”renationalisere” energiselskaber. Landets økonomiminister, Bruno Le Maire, udtaler, at det ”giver kapital til at sætte fart  på ‘ny atomkraft’-programmet og udbredelsen af vedvarende energi”, skriver Le Monde.

Draghi klar til at fortsætte som premierminister. Mario Draghi, der ellers indgav sin afskedsbegæring i sidste uge, siger, at han ville stoppe som Italiens premierminister, siger nu, at han er klar til at blive, hvis han kan finde støtte til en ny ”tillidspagt”.

Prominente demokrater anholdt ved demo for abortrettigheder. Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Rashida Tlaib og Cori Bush var blandt de anholdte, som tirsdag deltog i en demonstration foran kongresbygningen i USA’s hovedstad, Washington, DC.

Nu skal SAS afklare milliardgæld med kreditorer. Efter at det mandag lykkedes det delvist statsejede flyselskab SAS at lande en overenskomst med piloterne, står en række andre problemer i kø for at blive løst. I første omgang er der gælden på ca. 30 mia. svenske kroner. De største kreditorer, Sverige, Danmark og Norge, er klar til at konvertere gælden til egenkapital.

Tre kandidater tilbage i kampen om det konservative formandskab i Storbritannien. Penny Mordaunt og Liz Truss er tæt kapløb med Rishi Sunak, som indtil videre står bedst. Tirsdag røg tidligere ligestillingsminister Kemi Badenoch ud af kampen ved en afstemning i partiet. Onsdag eftermiddag vil der være to kandidater tilbage. Det endelige valg træffes 5. september.

Et sidste ord

Der er ikke længere nogen, der gider at arbejde.

Hold dig munter, til vi ses igen på fredag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12