20. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Overladt til katastrofen

Fire personer fra Nuugaatsiaq er fortsat savnet. Fire borgere i kongeriget blev skyllet væk fra deres hjem, da en tsunami lørdag nat ramte bygden i Vestgrønland, 90 km fra byen Uummannaq. En kæmpe fjeldside på 300 meter x 1.100 meter rev sig løs inde i Karratfjorden og gled ned i vandet og sendte derved en […]

Kære læser

Bare rolig, køberne ved, hvad de gør

Den dyre ende af kunstmarkedet er gået agurk i de seneste årtier, og forleden blev der på ny sat rekord, da et Jean-Michel Basquiat-maleri røg for 850 millioner kroner og dermed blev det dyreste kunstværk lavet efter 1980. Priserne for de dyreste værker har for længst passeret en milliard, og i denne føljeton forsøger vi at forklare, hvordan et af verdens mest uigennemskuelige, manipulerede, men også hellige og fornemme markeder er formet i 2017. Hver dag fra en ny vinkel – i dag om køberne.

Det bedste vi har set

Copenhell er tilbage og åbner torsdag d. 22. juni for 8. gang dørene til Danmarks største metal-festival. Festivalen, der foregår på Refshaleøen i København, har 23.000 tilskuere, over 2000 frivillige og 40 bands på plakaten. Føljeton har talt med et par ægte metalnørder og stablet en guide på benene.

Spisesedlen

Statsministeren trækkes ind i Støjberg-sagen. Allerede i marts 2016 blev Statsministeriet orienteret om, at der kunne være problemer med at adskille asylansøgerpar, hvor den ene var mindreårig. Det fremgår af et nyt – og endnu en gang overraskende – svar fra statsminister Lars Løkke Rasmussen

De første tyrkiske journalister anklages for at have støttet statskup. Brødrene Ahmet og Mehmet Altan og Nazli Ilıcak, der har været fængslet siden september, stilles nu for retten for at have medvirket til det mislykkede statskup i juli sidste år. Tusindvis af tyrkiske borgere, herunder dommere og anklagere, er blevet arresteret eller fyret fra deres jobs efter kupforsøget. Retssagen mod de tre journalister tager afsæt i deres klummer og tv-optrædener.

Regeringen foreslår nyt skilsmissesystem. Hvert år behandles 100.000 familieretlige sager i Danmark, og fremover skal de mest konfliktfyldte skilsmissesager afgøres direkte af en dommer. Samtidig nedlægges Statsforvaltningen.

Ung amerikaner død efter hjemkomst fra Nordkorea. Den 22-årige Otto Warmbier er død en uge efter, at han vendte hjem fra Nordkorea, hvor han var idømt 15 års arbejdslejr for som turist at have stjålet en plakat. Præsident Trump anklager regimet i Pyongyang for at være ansvarlig for dødsfaldet.

Betty Nansen Teatret i København får hele to nye direktører. Den 37-årige Elisa Kragerup, der er bedst kendt fra kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, bliver kunstnerisk leder, mens Eva Præstiin, der er kendt som en dygtig producent, bliver direktør. De afløser Vibeke Windeløv.

Et sidste ord

Den her lille film har absolut ingen aktuel relevans, men musikken er perfekt, og den lille hvide bamsehund løber bare så hurtigt på sine små ben. Vi har testet filmen på flere børn, og de synes virkelig, at den er nuttet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12