20. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Er der en kulturminister til stede?

Max Weber mente ikke, at arbejde var naturligt. Menneskers lyst og vilje til at gå på arbejde skulle bankes ind i hovedet på dem (eksempelvis ved brug af den protestantiske etik). Arbejde skulle gøres til et moralsk anliggende, til noget, der ville synes forkert ikke at udføre. Karl Marx var inde på noget af det […]

Kære læser

Pesten hærger dansk økonomi

Den gode analyse: Milliarderne ruller lige nu ud af ‘Den Røde Bygning’, Finansministeriet, hvor der i disse timer og dage udskrives store checks til alt fra støtte til selvstændige over huslejetilskud til små virksomheder, plus ekstra kredit til eksportvirksomheder, til lettere adgang til statsgaranterede lån og rejsegarantier. I moderne tid er der aldrig blevet truffet […]

Spisesedlen

Mere end 10.000 nu døde af Covid-19. Siden i går er antallet af coronarelaterede dødsfald i Danmark steget med tre, hvilket bringer det totale antal op på 9 personer, som er døde, mens de har været coronasmittede. Ifølge tal fra Johns Hopkins Universitet er der nu mere end 10.000 coronarelaterede dødsfald på globalt plan. I Italien er der nu flere dødsfald end i Kina.

Swedbank får milliardbøde for hvidvask. Det svenske finanstilsyn har pålagt Swedbank at betale et strafgebyr på fire mia. svenske kroner for deres indblanding i hvidvaskning af penge i de baltiske lande. Ifølge det svenske finanstilsyn var banken opmærksom på hvidvaskningen, ligesom de tilbageholdte oplysninger for finanstilsynet.

Karantæne i Californien. I den amerikanske delstat Californien har guvernør Gavin Newsom beordret delstatens 40 mio. borgere til kun at forlade deres hjem, hvis det er strengt nødvendigt. I første omgang er folk blevet bedt om at blive hjemme i otte uger. Ordren kommer efter uhyggelige fremskrivninger, der viser, at Californien kan blive meget hårdt ramt af Covid-19 de kommende uger.

Danske virksomheder rammes af annullerede ordrer fra det offentlige. Nye undersøgelser fra både Dansk Erhverv og Dansk Industri viser, at en lang række private virksomheder har fået aflyst eller udskudt ordrer fra det offentlige under coronakrisen. Det skriver Berlingske. Onsdag slog Økonomistyrelsen dog fast, at coronavirussen ikke er »force majeure« for at annullere ordrer.

Sanktioner mod Iran fortsætter trods corona. Iran er et af de lande, der er allerhårdest ramt af Covid-19. Men det får ikke USA til at ryste på hånden i forhold til de sanktioner, som amerikanerne har indført for at isolere den iranske økonomi. USA har i stedet indført nye sanktioner i denne uge, og amerikanerne mener ikke, at sanktionerne forhindrer humanitær hjælp i at nå frem.

Et sidste ord

Vi skrev i går, at vi allerede er påvirket af ”karantænen”, selvom der kun er gået fire dage. Vi giver det fire dage mere, før vi også bliver bobleplast-bims.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12