20. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvad vi skal lære af #MeToo

Det stod hurtigt uklart, hvad kampagnen #MeToo, der har gået sin sejrsgang på de sociale medier i denne uge, egentlig gik ud på. Og som det så ofte sker med den slags virale steppebrande, endte det i løbet af få dage i en uskøn blanding af jokes, ironi, blodig alvor, modsvar, forsvar og al for […]

Kære læser

Taler Løkke med to tunger i Brexit-dyst?

Den danske regering er fanget i en ubekvem situation i Brexit-forhandlingerne: På den ene side er statsminister Lars Løkke Rasmussen tvunget til officielt at stå sammen med de 26 andre EU-lande og fører en hård kurs over for Storbritannien. Men på den anden side ved regeringstoppen udmærket, at Danmark kan ende med en lignende model – og ønsker derfor en mere lempelig løsning.

Spisesedlen

Flytning af fiskeriområde koster skatteydere millioner. Det kommer til at koste de danske borgere et tocifret millionbeløb, at fiskeriområdet blev flyttet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Karen Ellemans (V) Ministerium for Ligestilling og Nordisk Samarbejde. I første omgang vil det koste staten ekstra 27,9 millioner, og fra 2020 følger en årlig ekstraudgift på 7,3 millioner kroner.

Forurening dræber 9 millioner hvert år. Det viser et nyt studie, der bygger på data fra 130 lande. Hvert år dræber forurening dermed tre gange flere end hiv/aids, tuberkulose og malaria sammenlagt. Det er især dårlig luftkvalitet og vandforurening, der er skyld i de mange døde.

Europas regeringledere til topmøde. EU’s 28 stats- og regeringschefer tog i går fat på et to-dages topmøde, hvor unionens problemer skal diskuteres. Blandt emnerne på dagsordenen er Brexit, nyt europæisk skattesystem, Nord Stream 2 og yderligere blokering af Tyrkiets muligheder for at blive medlem. 

Minister vil lade gymnasier gennemsøge elevers computere. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) vil desuden give lov til, at gymnasierne kan undersøge elevernes aktiviteter på de sociale medier. Det skal mindske eksamenssnyd. Venstre er kritiske over for forslaget, mens Dansk Folkeparti ikke er afvisende. Eksperter siger, at det kan være i strid med menneskerettighedskonventionen.

Delebilsordninger giver stor klimagevinst. Det viser en ny rapport udarbejdet af Det Nordiske Ministerråd. Delebilsordninger kan sænke den enkelte husholdnings CO2-udslip med mellem 140 kg og 980 kg årligt. Årsagen er, at delebilsordninger ændrer forbrugernes adfærd, så de benytter bilerne mindre. Derudover skal der produceres færre biler.

Et sidste ord

Man kunne godt få den tanke, at det her er opstillet. Malerier og mennesker passer næsten for godt til hinanden på den franske fotograf Stefan Draschans billeder. Men det er det ikke. Det er tilfældet, du – og tålmodighed… Og der er endnu flere her.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12