20. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frank Jensen laver en ‘Frank Jensen’

Da Københavns socialdemokratiske overborgmester Egon Weidekamp i 1977 præsenterede en helhedsplan for saneringen af af det socialt udsatte kvarter på Nørrebro, der gik under betegnelsen Den Sorte Firkant, så han sådan her på det: Jeg er folkevalgt, og byens borgere har med deres stemmer givet mig mandat til at gøre, hvad der passer mig. Og det var lige, hvad han gjorde. Nedrivningen af de […]

Kære læser

I Tyskland presser de politiske yderfløje bare de gamle partier tættere sammen på midten

Som det sidste land i Europa forsøger de gamle partier i Tyskland at danne en form for vognborg inde på midten mod de fremadstormende protestpartier fra yderfløjene. Socialdemokraterne fra SPD vil hellere være lillebror i en samlingsregering under Angela Merkel end selv regere med venstrefløjen.

Spisesedlen

Jordskælv i Mexico dræber mere end 200. Et voldsomt jordskælv ramte tirsdag aften det centrale Mexico. Jordskælvet måler 7,1 på Richterskalaen og har skabt ødelæggelser i flere større mexicanske byer – blandt andet hovedstaden Mexico City. Det er det andet voldsomme jordskælv, der rammer Mexico i denne måned.

Trump taler i FN for første gang. Den amerikanske præsident Donald Trump fortsatte sin konfrontatoriske linje, da han tirsdag talte for FN’s årlige generalforsamling. I talen kom præsidenten med stikpiller til Iran og Venezuela, ligesom han yderligere optrappede konflikten med Nordkorea ved at true dem med ”total udslettelse”.

Spansk politi stormer catalonske regeringsbygninger. Flere catalonske ministerier er her til morgen blevet ransaget af spansk politi under kommando af den føderale spanske regering. Det sker efter stridigheder om Cataloniens ret til at stemme om selvstændighed. Mindst 12 embedsmænd siges at være anholdt under aktionen.

Løkke samler klimakoalition mod Trump. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer ved FN-topmødet i dag en plan, der forpligter 91 storbyer, heraf flere amerikanske, til at overholde en række af de mål, der er lagt fast i Paris-aftalerne og i FN’s 17 verdensmål. Dermed kan planen ses som et modtræk til Donald Trumps tidligere beslutning om at trække USA ud af Paris-aftalerne.

Mærsk-familie køber rederi ud af A.P. Møller-Mærsk. Tankskibsrederiet Maersk Tankers er blevet solgt for over 7 milliarder kroner. Bag købet står investeringsselskabet APMH Invest, der er ejet af Mærsk-familiens holdingselskab. Det solgte tankskibsrederi er et af verdens største inden for transport af olie og gas.

Et sidste ord

Kender du de der kendisser, som (forståeligt nok) aldrig stiller op til fanfotos, og hvis de endelig gør, så bliver det et superhurtigt og meget anstrengt billede? Sådan er Elijah Wood virkelig ikke. Han kan ligefrem finde på at kramme dine bryster, hvis du er heldig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12