21. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tak er et fattigt ord

Det må være en ganske ambivalent følelse, der lige nu indfinder sig hos dem, som hver dag kæmper ved coronakrisens frontlinje. På den ene side er livet blevet langt farligere, hvis man er kassedame, sygeplejerske, buschauffør, pædagog, plejehjemspersonale eller lignende. Hver dag møder de på arbejde med en overhængende risiko for at blive smittet med […]

Kære læser

Bolsonaro buldrer på tomme tønder

Autokratisk. I en af de hidtil mest surrealistiske scener under den igangværende coronapandemi valgte Brasiliens præsident Jair Bolsonaro søndag at tage del i en antinedlukningsdemonstration i hovedstaden Brasilia. Omkring 600 mennesker havde samlet sig uden for hærens hovedkvarterer, bevæbnet med slogans og bannere, der opfordrede til militær intervention. Det var dog ikke præsidenten, demonstranterne forlangte […]

Spisesedlen

Regeringen sætter ny grænse for forsamlinger. Forsamlinger på mere end 500 personer forbydes frem til d. 1. september. Det får dog ingen praktisk betydning lige nu, hvor forsamlingsforbuddet for mere end 10 personer stadig gælder frem til d. 10. maj. Ifølge regeringen vil det løbende blive justeret, hvor mange mennesker der må forsamle sig.

Oliepriser tager stort dyk. Prisen på en tønde amerikansk råolie styrtdykkede i går og faldt til det laveste niveau nogensinde. Prisfaldet var så voldsomt, at prisen på et tidspunkt gik i minus. Prisen er dog steget en smule igen her til morgen. Det er coronakrisen, der er årsag til det historiske fald.

Ny regering i Israel. Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu er blevet enig med oppositionsleder Benny Gantz om at danne en samlingsregering. Netanyahu og Gantz skal ifølge aftalen skiftes til at sidde på premierministerposten. Netanyahu tager den første tørn, mens Gantz starter som udenrigsminister. Israelsk politik har været ramt af dødevande det seneste år, hvor der har været hele tre parlamentsvalg i landet.

Flere kan nu blive testet. Regeringen meldte i går ud, at personer med milde symptomer nu også kan blive testet for COVID-19. Derudover skal beboere og personale på institutioner såsom bosteder og plejecentre testes, hvis bare én borger det pågældende sted er testet positiv. Alle, der ventes at skulle være indlagt på et hospital i mere end et døgn, skal også testes.

Trump vil standse indvandring til USA midlertidigt. Den amerikanske præsident skriver på Twitter, at han vil udstede et præsidentielt dekret, der suspenderer indvandring til USA midlertidigt. Det vides endnu ikke, hvilke former for indvandring, der rammes af beslutningen. USA har allerede i vidt omfang lukket grænsene til Mexico og Canada og lavet forbud mod indrejse fra Europa.

Et sidste ord

Der er ingen undskyldning for ikke at få dyrket noget sport i disse tider. Frem med ketsjeren og op på taget.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12