21. april 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kunstjunkiernes store dag

Haha. Hahahahaha. Hahaha. Hurra!! Kunstmuseerne og kunsthallerne genåbner i dag. Det gør indkøbscentrene, stormagasinerne, de ‘videnspædagogiske aktivitetscentre’, restauranterne, værtshusene og barerne også. I morges talte DR Nyhedernes udsendte med en yngre kvinde, som havde valgt at fejre genåbningen ved at gå på bar i Aarhus kl. 7 for at få en fadøl og en croissant. […]

Kære læser

Danmark er blevet østeuropæisk

Tre af de mest markante skikkelser på strammerfløjen i dansk politik har kørt sig selv ud på sidelinjen. Alligevel bliver dansk dansk udlændingepolitik stadigt strammere – grænsende til det østeuropæiske.

Det bedste vi har set

Herzog på brættet 

Selvom filminstruktør Werner Herzog ikke ved noget som helst om skateboarding, har han sagt ja til at snakke med skateboardmagasinet JENKEM. Det er der kommet et vidunderligt videointerview ud af; et par måneder gammelt, men alligevel eviggrønt. “Jeg er perpleks, for på den ene side er jeg ikke bekendt med skateboardscenen, men på den anden side har jeg følelsen af at, ja, det er på en måde mit folk,“ indleder tyskeren, inden han præsenteres for videoer af forfejlede skateboardtricks: “Så mange nederlag. Det er forbløffende.“ Vi elsker Werner Herzog.

Ghettodrømme

“I kampen mod “ghettoisering“ har den nuværende S-regering altså valgt at satse på “ghetto-lister“, nedrivninger, privatisering og en nedprioritering af det boligsociale arbejde. Dette er kortsigtede løsninger, der ikke adresserer de underliggende strukturelle problemer […]“ Eftertryk stiller skarpt på den danske ghettodebat – og på de faktiske forhold i de udsatte boligområder. Hen over tre afsnit undersøges det, hvordan boligområderne blev et afgørende omdrejningspunkt i den glubske udlændingedebat. Det sidste afsnit er lige kommet frisk fra trykken, og de to første kan læses her og her.

Mere end en softice 

Mere end en softice 

Kan man skrive en intrigant spionhistorie om McDonald’s ismaskine? Ja da, siger techmagasinet Wired, der står klar med en langlæser om beskidte forretningsmodeller, ødelagte maskiner og iskolde hemmeligheder.

Spisesedlen

Derek Chauvin kendt skyldig i drab. Tirsdag blev den amerikanske politibetjent fundet skyldig i alle anklagepunkter i forbindelse med drabet på George Floyd. Afgørelsen af blevet mødt med jubel i USA og beskrives mange steder som historisk. “Det her kan blive et kæmpe skridt fremad i marchen mod retfærdighed i Amerika,“ udtaler præsident Joe Biden.

EMA færdiggør undersøgelse af Johnson & Johnson-vaccine. Tirsdag meddelte Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), at EU-medlemslande fortsat bør tage den amerikanske coronavaccine i brug, da dens fordele opvejer ulemperne – også selvom vaccinen i meget sjældne tilfælde kan give sygdomsforløb med blodpropper. Sundhedsstyrelsen herhjemme forventer at komme med en udmelding om Johnson & Johnson-vaccinen i næste uge.

Den amerikanske stat lægger sag an mod Danske Bank. Erhvervsmediet Børsen kunne tirsdag afsløre (betalingsmur), at USA og den statslige pensionskasse Federal Retirement Thrift Investment Board har valgt at anlægge en civil erstatningssag mod banken og dens tidligere direktør Thomas Borgen. Konkret kræver parterne en erstatning på 10 mio. dollars som konsekvens af hvidvasksagen. Beløbet forventes dog at kunne stige til et trecifret millionbeløb.

Engelske topklubber trækker sig fra europæisk superliga. Efter voldsom kritik fra både spillere, fans og den britiske premierminister, signalerede Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham og Liverpool tirsdag aften, at de alligevel ikke ønsker at deltage i den kontroversielle udbryderliga. “Vi begik en fejl, og vi undskylder for det,“ lyder det bl.a. fra London-klubben Arsenal.

Næste fase af genåbningen er skudt i gang. I dag, onsdag, kan eksempelvis restauranter, museer, storcentre, barer, caféer og biblioteker atter slå dørene op. Samtidig hæves det indendørs forsamlingsforbud til 10, mens det udendørs forsamlingsforbud hæves til 50 personer. Hvis man vil have servering indendørs, kræver det dog en bordbestilling og et gyldigt coronapas.

Et sidste ord

Det krævede lige et par opkald, men vi tror, vi har fundet den værste ventemusik nogensinde.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12