21. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Løgn over løgn

Her til formiddag kom det frem, at den kvindelige svenske journalist, som var med opfindertypen Peter Madsen om bord på hans hjemmebyggede ubåd Nautilus, med sikkerhed er død. Københavns Byret har ophævet dele af dørlukningen i sagen, og derfor står det nu klart, at Peter Madsen hævder, at hun er død som følge af en ulykke, hvorefter han […]

Kære læser

Tantrisk massør fra Nørrebro: “De drenge kunne godt bruge at komme lidt ned i deres krop”

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Pernille Borch er 49. Tantrisk massør. Flyttede til Nørrebro i 1984.

Det bedste vi har set

Den socialdemokratiske overborgmester Egon Weidekamp (1921-2000) har måske ikke verdens bedste politiske eftermæle. Men ‘Weide’ er dog alligevel en af de ti historiske personer, som er centrum for årets udgave af københavnerfestivalen Golden Days, som løber af stabelen 2.-17. september. Føljetons Lars Trier Mogensen har skrevet et essay om den tidligere overborgmester til Golden Days’ officielle program, hvor han forsøger at forstå ham. Vi bringer teksten i dag.

Spisesedlen

Store protester efter fængsling af demokratiforkæmpere i Hong Kong. Titusinder er gået på gaden efter fængslingen af de pro-demokratiske ledere af Hong Kongs ‘Paraplybevægelse’. De fængslede er dømt for ‘ulovlig forsamling’, efter de stormede en regeringsbygning i 2014. Dommene lyder på mellem 6 og 8 måneder.

Trump opløser klimaråd. USA’s præsident Donald Trump og hans administration har opløst et føderalt klimaråd bestående af videnskabsmænd og andre eksperter, der har haft til opgave at hjælpe med at udforme politik på baggrund af klimaforandringerne.

Amerikansk militærskib kolliderer med olietanker. 10 amerikanske militærfolk meldes savnet, efter den amerikanske destroyer USS John S. McCain mandag morgen stødte sammen med en liberisk olietanker nær Singapore. Der er endnu ingen forlydender om olieudslip.

DR skylder danskerne milliarder. DR har ulovligt indkrævet op mod tre milliarder kroner i moms på licensbetalingen. Det mener otte ud af 10 eksperter, som Jyllands-Posten har snakket med. En EU-dom har nemlig tidligere slået fast, at radiolicens ikke er omfattet af momsreglerne.

 

Mærsk sælger Maersk Oil. Olie og gasforretningen sælges til franske Total for 47 milliarder kroner. Betalingen sker i aktier i det franske selskab. Salget er stadig underlagt myndighedsgodkendelse, men man forventer at kunne lukke salget i første kvartal af 2018.

Et sidste ord

Efter de seneste ugers ballade med hvide racister i USA er landets mange sydstatsmonumenter blevet genstand for en ophedet diskussion. På billedet her ses et i Arizona, som nogen har pyntet lidt op omkring. Det er genialt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12