21. december 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Store patter i julelyset

Det bliver sgu så hektisk det hele her op til jul, synes du ikke? Der er så meget, der skal lukkes og ordnes, inden julefreden sænker sig. Det er, som om at netop julen, juledagene og nytårsaften er blevet til en helt fysisk streg i sandet, som bare ikke må overtrædes med gøremål og dagsordener, […]

Kære læser

Den systematiske tilsværtning af White Helmets

Den frivillige syriske redningsorganisation White Helmets har været nomineret til Nobels fredspris to gange, og den er blevet portrætteret i flere prisbelønnede dokumentarfilm. Men White Helmets har også været genstand for en massiv miskrediteringskampagne på de sociale medier. Igen peger pilen på Rusland. I en stor artikel afdækker The Guardian den russiske propagandamaskines arbejde i relation til borgerkrigen i Syrien. Føljeton ser nærmere på sagen.

Det bedste vi har set

21. december

Denne ‘musikvideo’ har noget melankolsk endegyldigt over sig. Derfor overvejede vi at gemme den til sidste låge i vores kulturjuleinternetkalender på lørdag, men det ville muligvis have været et antiklimaks for enkelte læsere. Vidste du, at Lars von Trier faktisk synger udmærket? På det her covernummer af Peter Skellerns sang ‘You’re a lady’ fra 1972, som er indspillet i forbindelse med dogmefilmen Idioterne i 1998, viser von Trier sig at have en okay Bryan Ferry-agtig vibrato. Den store filminstruktør er jo ikke professionel sanger, så der er ikke noget at sige til, at der også ligger lidt Kermit the Frog og lurer i den anden ende af spektret. Rigtig smukt bliver det, når alle idioterne kommer og synger kor.

Spisesedlen

Bilist kører ind i menneskemængde i Melbourne. To mennesker er anholdt, efter at en bil torsdag morgen dansk tid kørte ind i en menneskeflok på gaden i den australske storby. Politiet kalder påkørslen, der sårede mindst 13 personer, en ”bevidst handling”.

Trump vil tage økonomisk støtte fra lande, der stemmer imod ham. Det siger præsidenten, inden FN’s generalforsamling senere i dag skal stemme om en resolution, der tager afstand fra amerikanernes ensidige ønske om at anerkende Jerusalem som hovedstad i Israel. I går udsendte USA’s FN-ambassadør, Nikki Haley, en kontroversiel mail til adskillige FN-ambassadører, hvor hun fortalte, at navnene på alle de lande, der stemmer for resolutionen, vil blive noteret og husket.

Polen bøjer sig ikke trods EU-handling. Efter flere gange at have rettet skarp kritik mod Polens retssystem aktiverede EU-Kommissionen i går for første gang nogensinde en såkaldt artikel 7-procedure mod landet. Den handling kan få store konsekvenser for Polen, der i værste fald mister deres stemmeret i EU’s ministerråd. Alligevel har præsident Andrzej Duda nu underskrevet den sidste del af den kritiserede reform.

Endnu en nordkoreansk soldat er flygtet over grænsen til Sydkorea. Det er anden gang på godt en måned, at en desertør har taget flugten over grænsen til nabolandet. Det sydkoreanske politi har angiveligt affyret omkring 20 varselsskud mod de nordkoreanske soldater, der ledte efter deres afhopper-kollega. Soldaten er den fjerde afhopper i år.

 

Nu kører Letbanen i Aarhus endelig med passagerer. I dag er en aarhusiansk festdag, for klokken 11 måtte Letbanen efter lang tids ventetid endelig tage passagerer med på turen. Sejren fejres med, at man hele dagen kan få en gratis tur mellem Aarhus H og Skejby.

Et sidste ord

Har du fået købt alle julegaver? Ikke endnu? Måske du mangler en ting til mor? I så fald kan du få lidt inspiration fra børnene her. For hun skal da have en stegepande. Eller en creme. En CREME?!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12