21. december 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mutation – et plot-twist, vi gerne havde været foruden

Man skal være forsigtig med at generalisere, men for nogle af os, der har det privilegium at leve et nogenlunde fredsommeligt sted i verden, plejer der at indfinde sig en form for ro på denne tid. Det kan have lidt med julen at gøre – du ved, Jesus-barnet i krybben og de tre vise mænd […]

Kære læser

Tror Trump på sine egne løgne?

Et broget persongalleri stimlede fredag sammen til et mærkværdigt møde i Det Hvide Hus. Den amerikanske præsident var flankeret af en række af sine rådgivere, og så havde han inviteret to specielle gæster, der angiveligt endte med at bringe sindene i kog til mødet. For på mødet diskuterede deltagerne tilsyneladende mulighederne for at sætte det […]

Spisesedlen

Storbritannien overskrider deadline i brexitforhandlingerne. Briterne skulle senest søndag have fundet et kompromis med EU, hvis Europa-Parlamentet skulle nå at godkende en frihandels- og samarbejdsaftale mellem EU og Storbritannien inden nytår. Men det nåede de ikke. Storbritannien står dermed fortsat til at forlade EU uden en aftale den 1. januar.

EU-agentur tager stilling til coronavaccine. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) præsenterer mandag sin vurdering af vaccinen fra medicinalvirksomhederne Pfizer og BioNTech. Hvis EMA som ventet giver grønt lys, vil EU-Kommissionen kunne godkende vaccinen endeligt inden for få dage. Dermed står de første danskere til at kunne modtage coronavaccinen mellem jul og nytår.

Døde mink skal graves op til maj. Det har et politisk flertal besluttet søndag. For at undgå yderligere miljøforurening skal de godt fire mio. mink begravet på to militærområder ved Holstebro og Karup køres på forbrændingsanlæg. Dette kan dog først ske, når dyrene ikke længere udgør en smitterisiko. Ifølge aftaleteksten kommer manøvren til at koste omkring 80 mio. kr.

Danmark lukker midlertidigt for britiske fly. Fra i dag, mandag, og 48 timer frem vil der være lukket for al flytrafik fra Storbritannien. Det oplyser sundhedshedsminister Magnus Heunicke (S). Tiltaget skal forhindre en ny virusvariant i at sprede sig. Flere andre europæiske lande har ligeledes valgt at lukke for al trafik fra Storbritannien, efter at briterne har opdaget en mere smitsom mutation af coronavirussen.

Senatet i USA enig om ny, stor hjælpepakke. Efter længere tids tovtrækkeri kunne den republikanske flertalsleder Mitch McConnell søndag fortælle om en ny tværpolitisk aftale, som sikrer 900 mia. kr. til nødstedte amerikanere og mindre virksomheder. Blandt andet står amerikanere under et vist indkomstniveau til at modtage en check på 600 dollar.

Et sidste ord

Julestresset? Så se den her beroligende video med en meget lang japansk xylofon, der spiller Bach helt af sig selv.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12