21. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Uddannelsesloftet var ren spekulation

En af de helt store udfordringer for enhver designer er spørgsmålet om, hvordan man bedst muligt designer en ting, der ikke bare vil fungere nu og her men også i fremtiden. Det er som regel lettere sagt end gjort. For ja, det kan da godt være, at den der højtaler med en indbygget iPhone-dock lignede […]

Kære læser

Tysklands højreradikale syge

Højreradikal terror. Onsdag aften åbnede en mand ild ved en vandpibecafé i den tyske by Hanau tæt på Frankfurt. Her dræbte han tre personer, inden han tog flugten i bil. Kort tid efter dukkede han op ved en anden vandpibecafé i byen og fortsatte sin massakre. I skrivende stund er ni mennesker blevet erklæret dræbt, og […]

Spisesedlen

De nationale folkeskoletest sættes i bero. TV2 skriver, at partierne bag folkeskoleforliget sent i går aftes blev enige om at sætte de udskældte nationale folkeskoletests i bero året ud. Den femtedel af skolerne, der klarer sig dårligst i matematik og dansk skal dog stadig benytte sig af de nationale tests. Det samme skal 10 pct. af skolerne, der udvælges tilfældigt. For de resterende er det valgfrit.

Ulovlige sprøjtemidler fundet i grundvandet. Der er fundet tre stoffer i det danske grundvand, som stammer fra ulovlige ukrudtsmidler, der aldrig har været tilladt i Danmark. Der er også fundet svampemidlet amitrol, som er hormonforstyrrende. Det viser den største undersøgelse af grundvandet, som Miljøstyrelsen nogensinde har lavet.

Trumps rådgiver skal i fængsel. Præsident Donald Trumps mangeårige rådgiver Roger Stone blev i går idømt 40 måneders fængsel ved en føderal domstol i USA. Stone er kendt skyldig i syv forhold. Blandt andet for at lyve for Kongressen og obstruktion af rettens gang. Ved et vælgermøde i Las Vegas sagde Donald Trump, at Stone er blevet behandlet ”unfair”.

Iran går til valg. De iranske borgere kan i dag stemme til et parlamentsvalg, der forventes at styrke ayatollah Ali Khameneis greb om magten. Ifølge Reuters er tusinder af potentielle politiske kandidater blevet diskvalificeret til fordel for ayatollahens allierede, og selvom parlamentet har begrænset magt i Iran, vil en mere fundamentalistisk forsamling alligevel kunne svække den pragmatiske fløj og hjælpe præstestyret.

Irlands premierminister går af. Lederne af Irlands tre største partier forsøgte alle i går at få parlamentarisk opbakning til at blive landets næste premierminister. En afstemning i parlamentet viste dog, at ingen af dem har de fornødne mandater bag sig. Nuværende premierminister Leo Varadkar har på den baggrund meddelt, at han trækker sig. Han fortsætter dog som fungerende premierminister, indtil en ny regering er på plads.

Et sidste ord

Vi sender dig ind i weekenden med en mand, der lyder som et båthorn på en knallert.

BÅT BÅT, venner!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12