21. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Milkshakedrama på de britiske øer

Her i Danmark er der blevet spekuleret i, hvorvidt Lars Løkke Rasmussens forslag om en VS-regering er et udtryk for, at han allerede er ved at finde den bedste vej gennem et uundgåeligt nederlag. Det kan synes tåbeligt sådan at give op i utide. Det kunne jo ende som ved det for nyligt afholdte valg […]

Kære læser

Sorte huller i sossernes 2025-plan

I politik er alt sjældent helt, som det giver sig ud for at være. I politiske brandtaler skal man altid bemærke, hvad der ikke bliver sagt. Det er nemlig ofte mere markant, end det, der rent faktisk siges. På samme måde med økonomiske udspil, hvor undladelsessynderne ofte er mere spektakulære end de faktisk forslag til […]

Det bedste vi har set

Hvordan hjernen husker

Hvordan hjernen husker

Axios, det glimrende amerikanske digitale medie, som aldrig skriver et ord for meget, har samlet en meget fin lille journalistisk pakke om, at videnskaben er ved at finde ud af, hvordan hjernen husker – og vi er altså nede på celle- og molekyleniveau. Når videnskaben arbejder på det her, er det selvfølgelig også, fordi der er penge i skidtet. Der vil være et temmelig stort marked for demens og den slags. Fiskeolie og kalk – gå hjem og vug.

Partistifter på spanden

Partistifter på spanden

De grimme, dumme sager vælter ned over den racismedømte, opstillingsberettigede partistifter Rasmus Paludan her forud for valget. I sidste uge fik han hevet tæppet væk under sig af en fiktiv radiovært (Kirsten Birgit), og det er tidligere kommet frem, at han i flere år forfulgte og udsatte en ung mand for så grov chikane, at han fik et polititilhold på fem år. Nu skriver Ekstra Bladet, at den nu 37-årige Paludan i en årrække tog bileder af unge mænd og udstillede dem på sin nu nedlagte hjemmeside, smukmand.dk. Ekstra Bladet spørger ind til en ”ung smuk mand”, han tog et billede af i Palads-biografen i 2006. Paludan forsøger sig med en forklaring: ”Det ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til. Jeg håber da, at jeg var den unge smukke mand. Det var jeg vel på det tidspunkt. Nu mener jeg jo stadig, at jeg er en ung, smuk mand. Men det er der delte meninger om nu. Men det er jo heller ikke nemt. Alle bliver jo ældre. Men altså … Det ved jeg sgu ikke, hvad jeg skal sige til. Men jeg kan da sagtens have været i Palads den dag og taget et billede af mig selv og lagt det ud som en smuk mand.”

+ Og nå ja. Så var der den om kroværten i Tønder, der smed Paludan på porten i weekenden, fordi han var irriterende.

Essentielt om Europa-Parlamentsvalget

Essentielt om Europa-Parlamentsvalget

Vores venner hos Politico Europe har lavet den store ”essentielle” guide til Europa-Parlamentsvalget 2019, og de på forbilledlig pædagogisk vis genreopdelt informationerne i kategorierne ‘Bare det mest nødvendige’, ‘Fortæl mig mere’, ‘Nørdniveau’ og ‘For datatosser’. Tjek det ud.

Spisesedlen

Føderal dommer vil lade Demokraterne se Donald Trumps skattepapirer. Distriktsdommeren Amit Mehta nægtede tirsdag ved en domstol i Washington, D.C. at annullere Demokraternes stævning om at få udleveret Trumps skattepapirer helt tilbage fra 2011. Det er første gang, en retslig instans blander sig i konflikten om skattepapirerne, der har stået på, siden Demokraterne fik flertal i Repræsentanternes Hus.

Politiet ransagede samtlige Thomas Borgens digitale tjenester. Da politiet 12. marts ransagede den tidligere Danske Bank-topchefs hjem, havde de adgang til computere, mobiltelefoner, tablets, servere samt data lagret i cloud-tjenester. Det viser en kendelse fra Københavns Byret, som nyhedsbureauet Ritzau har fået adgang til. Det er endnu uklart, hvad Bagmandspolitiet har sigtet Borgen for, men det har relation til den hvidvaskskandale, som kostede ham jobbet sidste år.

Niki Lauda er død. Den estimerede og vellidte østrigske Formel 1-legende og tredobbelte verdensmester er død, 70 år gammel. Han vandt mesterskabet i 1975, 1977 og 1984 og huskes også for sit heroiske comeback efter en voldsom ulykke i 1976, hvor han sad fanget i sin brændende bil og blev forbrændt på store dele af kroppen.

Landets kommuner investerer for lidt i grønne kommunale køretøjer. Region Hovedstadens elbilssekretariat mener, at kommunerne skal mere på banen, når det kommer til indkøb af elbiler. DR P4 København har lavet en rundspørge blandt 33 hovedstadskommuner, og over halvdelen af de 22, som har svaret, siger, at deres bilpark består af ingen eller ganske få elbiler.

Gælden i Top-Toy løber op i 2,2 milliarder kroner. Selskabet, der ejede BR og gik konkurs kort før nytår, har en langt større gæld end først antaget. Af selskabets mange kreditorer står medarbejderne først i køen med et tilgodehavende på 88 mio. kr. En række banker har dog tidligere sikret sig virksomhedspant i Top-Toy for næsten 1 mia. kr., hvilket betyder, at de allerede har høstet værdierne fra selskabets varelagre.

Et sidste ord

Stadig i tvivl om, hvad du skal stemme? Lad hjulet dreje og skæbnen bestemme.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12