21. maj 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Langeland – kend den på vreden

Man står sjældent med en vindersag, når man bliver nødt til at understrege, at man ikke er diktator. Ikke desto mindre var det situationen, udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) stod i torsdag aften. Tesfaye var taget til borgermøde på Langeland for at drøfte regeringens planer om et nyt udrejsecenter på øen. Tanken er, at […]

Kære læser

Jorden brænder under Macrons klimalov

Mens klimademonstranter herhjemme har igangsat sultestrejker for at sætte skub i de grønne forhandlinger, er aktivister også gået på barrikaderne i Frankrig. Tidligere på måneden stemte den franske nationalforsamling for en ny klimalov, der kritiseres for at være både vattet og uambitiøs – hvis ikke ligefrem arrogant. Klog af skade efter De Gule Veste-protester tilbage i […]

Det bedste vi har set

USA vil eurotrashe Melodi Grand Prix

USA vil eurotrashe Melodi Grand Prix

Vi er faktisk ikke de store Eurovision Song Contest-fanatikere her på stedet, men vi vil til enhver tid kæmpe for europæernes ret til at iføre sig en spandfuld glitter og godt hjulpet på vej af autotune levere gyldne one-liners som “Hello, is it God? What’s up, dog?“ og “Do you wanna play cyber-sex again?“. Derfor er vi helt på linje med Politico, som synes det lyder som en eklatant dårlig idé, at USA nu vil til at kopiere konceptet. De har jo allerede “ødelagt pizza, St. Patrick’s Day og House of Cards.“ Når USA vil være med, er legen slut.

Champagnesocialisme

Champagnesocialisme

“Mens overflod og nydelse var urokkeligt associeret med kapitalismens onde i tiden efter den russiske revolution, lærte Sovjets ledere med tiden at justere deres indstilling. Kommunismen, besluttede de, skulle ikke betyde enden på luksusvarer, men snarere en spredning af dem – en flaske Red Moscow-parfume til hver en fabriksarbejder.“ Spændende artikel om Sovjetunionens komplicerede forhold til luksus og dens forsøg på at få kaviar til at rime på kommunisme.

Jarlov på barrikaderne (så har man set det med)

Jarlov på barrikaderne (så har man set det med)

“Det er en syg arbejdskultur, som udover stress og sygemeldinger også fører til elendige beslutninger. Det gør ikke noget godt for nogen, og jeg synes, den slags machomarkeringer burde høre til i 1980’erne.“ Vi må give den gode Rasmus Jarlov (K), at han har sine øjeblikke. Hans Facebook-opslag om Christiansborgs rådne arbejdskultur, der er blevet til et debatindlæg i Altinget, må siges at være et af dem.

Spisesedlen

Hamas og Israel indgår våbenhvile. Efter 11 dages kampe, der har kostet 232 palæstinensere og 12 israelere livet, er der indgået  en “gensidig og ubetinget“ våbenhvile imellem de to parter. Aftalen blev medieret af Egypten og landede sent torsdag aften, efter der i stigende grad er blevet lagt pres på hovedsageligt Israel for at standse bombardementet af Gaza.

Verdens største isbjerg har revet sig løs i Antarktis. Et isbjerg, der er større end øen Mallorca, er kælvet i Antarktis. Med sine 4.320 kvadratkilometer er det således det største fritflydende i verden. At isbjerge kælver er en naturlig proces, men en øget hyppighed i Antarktis har givet forskere anledning til at tro, det kan skyldes klimaforandringer, skriver The Guardian.

Danmark genåbnes yderligere. Fredag lempes coronarestriktionerne yderligere med nye genåbningstiltag. Der vil blive åbnet for en række indendørs aktiviteter i fx zoologiske haver og tivoli, mens restriktioner på koncerter også lempes. Anbefalingen for fremmøde på arbejdspladser vil fremover lyde på 20 pct fysisk fremmøde, mens der på voksen- og ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser åbnes for fuldt fremmøde. Derudover fjernes kravet om fremvisning af coronapas i idrætsforeninger og på biblioteker. Her vil der i stedet blive foretaget stikprøvekontrol.

Indiens sundhedsministerium varsler svampeepidemi. En sjælden og aggressiv svampeinfektion kaldet ‘sort svamp’ breder sig hastigt i Indien. Det har fået sundhedsministeriet til at opfordre alle indiske stater til at erklære udbruddet for en epidemi. Infektionen har spredt sig blandt flere tusinde helbredte coronapatienter, og det mistænkes derfor, at en steroidekur brugt mod Covid-19 kan udløse infektionen.

Beskæftigelsen stiger igen. Marts måned bød på den største stigning i beskæftigelsen i et halvt år, viser nye tal fra Dansk Statistik. Her steg antallet af lønmodtagere på arbejdsmarkedet med 6.000 personer. Med den yderligere genåbning i april og maj måned kan tallet dog være steget yderligere, skriver Ritzau.

Et sidste ord

Det her er energien, vi har tænkt os at møde weekenden med. Og tænk at punkrocken er tilbage!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12