21. marts 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Var det #metoo, der slog Stockholms teaterchef ihjel?

Lørdag døde den tidligere chef for Stockholms Stadsteater Benny Fredriksson ved egen hånd. Han blev 58 år gammel. Det har været familiens ønske, at dødsårsagen blev offentlig kendt, måske som et svar til de historier og den mediedækning, der har været om Benny Fredriksson i de seneste måneder. I december trådte han frivilligt tilbage som […]

Kære læser

Held og Løkke: Det er økonomien, dit fjols

Aldrig før har så mange lønmodtagere været i job i Danmark, som i januar, hvor dansk økonomi slog historisk rekord med 2.728.800 personer i beskæftigelse. Regeringen har straks forsøgt at tage æren for opturen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen står da også pludseligt med væsentligt bedre muligheder for genvalg.

Spisesedlen

Regeringen vil lade rige kommuner beholde millioner. Regeringen går imod den ekspertgruppe, der i februar foreslog fem modeller til et kommunalt omfordelingssystem, hvor de rige kommuner skulle aflevere mere til de fattige. I stedet skal borgerligt styrede kommuner som Gentofte og Rudersdal omfordele mindre end først antaget. Det viser et hidtil hemmeligholdt regeringsudspil, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Russiske diplomater har forladt Storbritannien. Som konsekvens af mordforsøget på eksspionen Sergej Skripal udviste den britiske regering 23 russiske diplomater, som nu har nu forladt Storbritannien. Rusland har nægtet at stå bag angrebet på Skripal og hans datter og har som svar udvist 23 britiske diplomater.

Rigsrevisionen kritiserer tolkning i det offentlige. En undersøgelse fra Rigsrevisionen viser, at fremmedsprogstolkningen på rets-, asyl- og sundhedsområdet er for dårlig. Tolkene på Rigspolitiets tolkeoversigt lever ikke op til Justitsministeriets krav, og den dårlige tolkning har i flere tilfælde ført til problematiske situationer ved fx retsmøder og i psykiatrien.

Myanmars præsident træder tilbage. Efter to år på posten meddeler præsident Htin Kyaw, at han forlader posten på grund dårligt helbred. Kyaw er en nær ven af Aung San Suu Kyi, som i praksis er leder af landet. Suu Kyi kan ikke selv blive landets leder grundet en paragraf i forfatningen, men en ny allieret af Suu Kyi forventes at overtage posten.

Plastposen er måske ikke så klimavenlig igen. Miljøstyrelsen udsendte i sidste uge en pressemeddelelse om, at det var mere klimavenligt at bruge indkøbsposer af plast fremfor af bomuld. Men nu kritiseres den rapport, som pressemeddelelsen bygger på. Kritikerne mener, at rapportens konklusioner både er for usikre, og at dens resultater fremlægges forkert.

Et sidste ord

Det er onsdag, vi er midt på ugen, og det i sig selv kan virke ganske uoverskueligt. Så derfor tyr vi til det ældste trick i bogen – her er 30 billeder af søde katte, der strækker sig. De ser så ualmindeligt fredfyldte og anti-onsdagsagtige ud.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12