21. november 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En rigtig arbejder har privatfly

Early in the morning factory whistle blows, Man rises from bed and puts on his clothes, Man takes his lunch, walks out in the morning light, It’s the working, the working, just the working life. Bruce Springsteen, ”Factory”   Virkeligheden er en mærkelig størrelse. Det er et begreb, der er blevet vendt og drejet af […]

Kære læser

Puha, det blev ikke russeren

Kim Jong-yang tog stikket hjem. På en generalforsamling i Dubai onsdag morgen (dansk tid) valgte repræsentanter for den internationale politisammenslutning Interpols 194 medlemslande med et overvældende flertal på 62,3 pct. af stemmerne den 57-årige sydkoreaner Kim Jong-yang som ny præsident for en fireårig periode. Valget stod mellem to af Interpols fire seniorvicepræsidenter – foruden Jong-yang […]

Spisesedlen

Skatteministeren får næse for at tale usandt i Folketinget. Et flertal har besluttet at udtale kritik af skatteminister Karsten Lauritzen (V), efter at han opgav ukorrekte oplysninger i Folketinget om Undersøgelseskommissionen om Skat. Det er regeringens støtteparti Dansk Folkeparti, der sikrer flertallet. Næsen gives formelt på et møde i Folketingets Udvalg for Forretningsorden næste uge.

Københavns Politi tiltaler 16 personer for grov svindel. Gennem en kæde af selskaber har de angiveligt begået organiseret moms- og skattesvig for en halv mia. kroner. Under efterforskningen sidste år beslaglagde politiet 32 ejendomme og fængslede 11 personer, hvoraf fem har siddet bag tremmer siden oktober 2017. Flere af de tiltalte er i familie med hinanden.

Investorer sagsøger Danske Bank. Udenlandske investorer forbereder et gruppesøgsmål mod Danske Bank, oplyser advokatfirmaet Németh Siggety. Aktierne i Danske Bank er faldet med omkring 50 pct. siden hvidvasksagen begyndte i 2017, svarende til et investortab på 100 mia. kroner.

Italien vil have redningsskib beslaglagt. Myndigheder i Catania på Sicilien beskylder redningsskibet Aquarius, hvis besætning tæller flere medlemmer af Læger Uden Grænser, for ulovlig bortskaffelse af farligt affald. Det drejer sig om ”enorme mængder” smittefarligt tøj, madrester, medicin og sprøjter, lyder forklaringen.

Flyveglad leder for FN-miljøprogram trækker sig. Erik Solheim har brugt 3,2 mio. kroner på at rejse 529 ud af 668 dage i jobbet som leder af miljøprogrammet UNEP, viser en revision af hans udgifter. Solheim har valgt at trække sig og har betalt 38.000 kroner tilbage til miljøprogrammet.

Et sidste ord

Det var det for i dag. Det gik da meget godt, ikke? Men du kender os jo og ved, at det er sådan, det er med Føljeton. Hver dag. Men måske er der nogen i din familie, blandt dine venner eller kollegaer, der ikke ved det. Måske kender de ikke engang Føljeton, og måske ved de slet ikke, hvad de går glip af. Dem kan du give 14 dage helt gratis og uden fikumdik bare ved sende det linket her. De bliver glade, og du bliver populær. Alle vinder. Sådan er det med Føljeton. Ellers ses vi bare i morgen. God onsdag i november.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12