21. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Med Newtons love skal land bygges

Newtons love gælder også i politik: Hvis et parti ikke udsættes for en ny kraft, vil det enten ligge helt stille eller blive ved at bevæge sig med en konstant hastighed i den samme retning, sådan lidt dumstolt og verdensfjernt ud ad én tangent. Det er Newtons 1. lov og en slags grundlov i dansk […]

Kære læser

Bundeskansleren set gennem Instagram

I modsætning til de fleste top-top-top-toppolitikere har Tysklands kansler Angela Merkel faktisk en spændende Instagram-profil. Eller måske er interessant et bedre ord. Eller fascinerende. Oliver Stilling analyserer 10 af Mutti Merkels Instagram-fotos fra indeværende valgår.

Spisesedlen

To tilfældige skudt på Nørrebro. En gerningsmand affyrede skud ad to omgange i nat. Første gang blev der skudt mod en tilfældig person, der dog ikke blev ramt. Ved næste skudepisode blev en tilfældig, svensk kvinde skudt, mens en anden tilfældig mand blev ramt af strejfskud. Begges tilstand er stabil. En 26-årig mand med formodet banderelation er anholdt for skyderierne.

Det amerikanske finanstilsyn hacket. Finanstilsynet i USA har været udsat for et omfattende hackerangreb, som fandt sted i 2016, men som først lige er blevet opdaget. Hackerne brød ind i EDGAR-systemet, hvor millioner af fortrolige oplysninger fra virksomheder til myndighederne lagres.

 

Danmark i massiv mangel på sosu-assistenter. Sosu-assistenter er én af de faggrupper, der er sværest at skaffe bemanding til, og situationen har ikke set værre ud siden 2008. I løbet af de seneste fire måneder har arbejdspladser måttet droppe at skaffe besætning til 303 stillinger, hvilket især går ud over ældreplejen.

Irak indleder offensiv mod landets sidste IS-territorium. Tidligt torsdag morgen har Irak indledt en militær offensiv mod området Hawija, der ligger vest for den irakiske olieby Kirkuk. Den irakiske hær vil frigøre området for Islamisk Stat, der ellers har Hawija som sit sidste irakiske territorium.

Pablo Escobars bror afpresser Netflix. I forbindelse med Netflix’ successerie Narcos, der handler om det sydamerikanske narkotikamiljø, bliver Netflix afpresset for én milliard dollar. Det er den afdøde narkobaron Pablo Escobars lillebror, der står bag afpresningen. Han truer Netflix med at ‘lukke deres lille show’, hvis de ikke betaler. I sidste uge blev en Netflix-medarbejder skudt og dræbt under forberedelser til seriens næste sæson.

Et sidste ord

Har du nogensinde tænkt over, hvilke fatale konsekvenser det kan have, når der downloades musik ulovligt? Engang havde Oasis-stjernen Liam Gallagher et helt hold til at lave sin te, men nu bliver han nødt til at gøre det selv fordi ”these little smartasses download fucking tunes for nish”. Vi håber, Liam klarer sig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12