22. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Med Dannebrog som bekvemmelighedsflag

Dygtige diplomater på Esplanaden har længe evnet at snøre danske politikere. Den kloge narrer den mindre kloge. Tidligere på året fik koncernen presset sig til en klækkelig skatterabat i milliardklassen. Nu er Maersk Oil solgt videre til franske Total. Men nutidens blåskjorter er dog kun en svag afglans af stifteren, den gamle reder. Arnold Peter […]

Kære læser

Ikea-kataloget fortæller dig, hvad det vil sige at drømme

Det nye Ikea-katalog for 2018 er kommet. ‘Plads til livet’ hedder det. Oliver Stilling har kigget på billederne og læst de fleste tekster, små som store, og han er svært imponeret. Men noget glimrer ved sit fravær: en smule seksualitet.

Det bedste vi har set

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Elsebeth Brøsen, 67, og Olfert Larsen, 76. De mødte hinanden første gang på Nørrebro i 1967.

Spisesedlen

Catalansk politi har skudt hovedmistænkt bag barcelonaangreb. Catalansk politi har bekræftet, at de ved en politiaktion mandag eftermiddag har skudt og dræbt den hovedmistænkte for angrebet i Barcelona, Younes Abouyaaqoub.

Hospitaler i Region Hovedstaden skal spare 102 millioner. Sundhedsplatformen har gjort arbejdet lettere på hospitalsafdelingerne, og derfor skal politikerne i Region Hovedstaden i dag drøfte besparelser på 102 millioner kroner. 110-120 står til fyring. Læger og andre ansatte har svært ved at se, hvor Sundhedsplatformen har lettet arbejdet.

Fire skud affyret på Nørrebro i København. ”Der er skudt fire gange mod en dør på Solitudevej, men der er ingen, der er ramt,” lyder meldingen fra politiet. Skyderiet sker få timer efter, at beboere samlede sig på Nørrebro til et fakkeloptog for at demonstrere mod de seneste skyderier. Efter den seneste tids skyderier har politiet besluttet at være mere til stede i området.

Torsoen fra en død kvinde fundet i vandet på Amager. Samme dag, hvor det kom frem, at ejeren af ubåden UC3 Nautilus, Peter Madsen, har hævdet, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført den 30-årige journalist Kim Walls død, finder politiet torsoen fra en død kvinde. Københavns Politi forventer at kunne fortælle mere om fundet senere i dag.

Jordskælv på italiensk ø har kostet menneskeliv. Et jordskælv på den italienske ø Ischia mandag aften har kostet to personer livet, mens 40 personer meldes kvæstet, og flere bygninger er kollapset.

Et sidste ord

Han taler som en dreng, går som en dreng og ligner en dreng. På Jade Buddha Bar i Australien ville de ikke lukke ham ind: Hvem er den lille prins?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12