22. februar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Pige, træd varsomt

Det var en mindre sensation, der blev præsenteret i går, da det franske Vogues tidligere chefredaktør og modeverdens ukronede dronning Carine Roitfelds magasin CR offentliggjorde deres forside forud for modeugen i Paris, der starter i morgen. Som covergirl havde Roitfeld og stylistkongen over dem alle, Mario Sorrenti, nemlig valgt Halima Aden, der indtil for en […]

Kære læser

Inddrivelse af djævlen

Det offentlige har en rædselsrekord med store it-systemer. Men på intet område er sammenbruddet mere skæbnesvangert end hos Skat: Kollapset for EFI er den anden forklaring på de senere års milliardtab, som Føljeton er gået på jagt efter. Syndebukken kan være IT-firmaet?

Det bedste vi har set

Det meste af sidste forår var særligt Tinderbox, men også flere andre store festivaler omdrejningspunkt for en voldsom kønsdebat. Festivalerne havde nemlig foruden musikken det tilfælles, at de nærmest udelukkende havde booket mandlige kunstnere til programmet. I dagens Føljeton undersøger Renna Rose Agger, hvordan landskabet ser ud i år, og kigger nærmere på en helt ny festival, der blev grundlagt midt i kampens hede.

Spisesedlen

Ni danske læger bryder loven og yder aktiv dødshjælp. Den tidligere overlæge Svend Lings fortæller til Radio24syv, at et netværk af læger hjælper patienter med at dø. Han udpeger alle de ni læger i organisationen Læger for Aktiv Dødshjælp. Lægerne udskriver typisk sovemedicin til patienterne, noget Svend Lings efter eget udsagn har været involveret i mere end 10 gange. Aktiv dødshjælp kan straffes med op til tre år i fængsel, og Fyns Politi undersøger sagen.

Udlændinge i Danmark skal tjene mere for at blive her, foreslår flertal uden om regeringen. Sidste år besluttede Socialdemokratiet, DF og SF, at udlændinge skal tjene minimum 400.000 kroner om året for at få opholdstilladelse med det formål at bekæmpe social dumping. Nu mødes alliancen igen for at stramme reglerne yderligere, så man ikke længere kan tælle gratis bolig, bil og madordning med i regnskabet. Regeringen kalder forslaget ”snæversynet”.

Trump strammer grebet om illegale immigranter. Han har underskrevet en ordre om, at de nuværende immigrationsregler skal håndhæves meget hårdere. Obama prioriterede at udvise immigranter, der havde begået alvorlig kriminalitet. Nu kan man i princippet blive udvist, hvis man kører over for rødt lys. Og uden først at komme for en dommer. Det kan få alvorlige følger for op til 11 millioner illegale immigranter.

Kinesisk provins vil GPS-overvåge alle biler. Myndighederne i den muslimsk dominerede del af Kinas Xinjiang provins skruer bissen på for at bekæmpe terrorangreb og våbensmugling i biler. Alle biler skal udstyres med en GPS-tracker. Hvis man nægter, kan man ikke længere tanke benzin. Provinsen har allerede tvunget indbyggere til at overdrage deres pas og lukket for mobilnettet.

Muslimer rejser 389.000 kroner til reparation af jødisk kirkegård. Gravsten på en jødisk kirkegård i Missouri, USA er blevet væltet og vandaliseret i massevis. Det ville en gruppe muslimske aktivister ikke finde sig i, så de har startet en crowdfunding-indsamling, som skal udbedre skaderne. Målet var at indsamle cirka 140.000 kroner, men onsdag morgen lyder beløbet på 389.000 kroner.

Et sidste ord

Nogen har lavet en video med en jordomrejse alene baseret på stillbilleder fra Google Maps. Den er temmelig godt skruet sammen, og det må have været et kæmpe arbejde, så tag lige turen, hvis du har 2 minutter og 30 sekunder.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12