22. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Lars Løkke eller ung kærlighed

Åh, Gud, ikke igen. Forleden lagde vi Føljeton i seng (som man siger i avisbranchen) med en følelse af, at vi havde skrevet alt for meget om statsminister Lars Løkke Rasmussen i uge 3. Og hvis vi er trætte af ham, så er læserne det nok også. Onsdag havde vi en analyse af det, vi […]

Kære læser

Den sygt akavede efterskolekærlighed
Kærlighed i en 16-årig krop kan være overvældende, kæmpestor og fantastisk. Men den kan også være akavet, i vejen eller dødirriterende. I sommer startede 28.800 elever på efterskole. 162 af dem går på Gørlev Idrætsefterskole, og dem har journalist Amalie Schroll Munk og fotograf Daniel Hjorth fulgt siden september. På almindelige hverdagsaftner, i weekender og til en elevfest. Den kommende uge på Føljeton kommer til at handle om ung kærlighed. Vi lægger ud med et kyssetræ.

Spisesedlen

Carles Puigdemont er landet i København trods trussel om arrestordre. I weekenden truede den spanske anklagemyndighed med, at de ville få den spanske domstol til at anholde den catalanske separatistleder i Danmark for derefter at få ham udleveret til Spanien. Det lader Puigdemont sig tilsyneladende ikke gå på af, for i morges landede han i Københavns lufthavn. Senere i dag skal han deltage i et debatarrangement på Københavns Universitet.

Uligheden mellem verdens rigeste og fattigste er blevet større. En ny rapport fra organisationen Oxfam Ibis viser, hvor stort gabet mellem rig og fattig er. Ifølge tallene i rapporten har 1% af verdens befolkning indkasseret 82% af alle de penge, der blev tjent i løbet af året. Rapporten konkluderer, at 42 mennesker nu ejer lige så meget som den fattigste halvdel af klodens befolkning.

Hver 20. indbygger er flygtning: Tysk by siger stop. DR har besøgt den tyske by Salzgitter, der har udstedt et forbud imod flygtningetilflyttere. Byen tog imod flest mennesker, da flygtningekrisen var værst, men så syntes de pludselig, at indvandringen tog overhånd. Herhjemme bliver flere illegale udlændinge end tidligere sigtet. Der opholder sig flere ulovligt i landet, end politiet har styr på, vurderer forsker.

USA’s statsapparat lukket ned. En afstemning om budgettet, der skal holde den offentlige sektor i USA kørende, er udskudt. Afstemningen var ellers planlagt til senest klokken syv mandag morgen dansk tid. Men senatet stemte ved midnat mellem fredag og lørdag amerikansk tid nej til et forslag om finansiering af det statslige budget. Det betød, at statsapparatet lukkede ned.

Skoven bliver nu vildere 45 steder. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en række konkrete skovarealer, der skal udlægges til urørt skov, hvor ”naturen vil få førsteprioritet”, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. Der bliver tale om cirka 13.300 hektar fordelt på 45 skove, hvor produktionen af træ skal fylde væsentligt mindre end i dag. Og nogle skove tages med tiden helt ud af drift. Det er blandt andet arealer i Gribskov, Silkeborgskovene, Gråstenskovene, Klinteskoven på Møn og Skagen Klitplantage, oplyser ministeriet.

Et sidste ord

Nogle ting gør sig rigtig dårligt uden underlægningsmusik. Det gælder fx David Bowie og Mick Jaggers musikvideo til nummeret Dancing in the Street fra 1985 og slutscenen i Star Wars episode IV fra 1977. Akavet!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12