22. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Stol aldrig på Mahatma Gandhi

I computerspilserien Civilization er der noget helt, helt galt med Gandhi. Hvis ikke du har spillet Civilization før, kan du tænke på det som en avanceret udgave af brætspillet Risk. Du vælger en historisk verdensleder – det kunne fx være Abraham Lincoln, Harald Blåtand eller Katharina den Store – og forsøger gennem krig eller diplomati […]

Kære læser

Joe Bidens ovale kontor

Joe Biden har gjort det meget tydeligt for alle, at der nu sidder en ny sherif i Det Hvide Hus. Kort tid efter han var blevet indsat som præsident, satte Biden sig i det ovale kontor og begyndte at underskrive dekreter, der omstødte en række af Donald Trumps beslutninger. Men det var ikke kun de […]

Spisesedlen

Danmark lukker for flyvninger fra Dubai. De næste fem dage vil det ikke være muligt at flyve fra De Forenede Arabiske Emirater til Danmark. Det sker, efter den danske regering har valgt at indføre et flyveforbud. Ifølge transportminister Benny Engelbrecht (S) mistænker regeringen De Forenede Arabiske Emirater for at fuske eller sjuske med de coronaprøver, som passagerer skal tage for at få adgang til Danmark.

Frederiksen vil have omdelt vaccine inden godkendelse. Den danske statsminister vil have EU til at forhåndslevere COVID-vaccinen fra AstraZeneca, selvom den endnu ikke er godkendt. Således vil det være muligt for medlemslandene at tage vaccinen i brug med det samme, den er blevet godkendt.

Næsten ingen vaccinemodstand i Danmark. Der bliver længere mellem de personer, der ikke ønsker at lade sig vaccinere mod COVID-19. Antallet af danskere, der vil sige ja til at få vaccinen, er steget fra 76 pct. i december til 87 pct. nu. Det skriver DR. Samtidig er antallet af skeptikere faldet fra 11 til fem pct.

Republikanere vil udskyde rigsret mod Trump. Donald Trump er ikke længere præsident, men han står alligevel stadig anklaget ved en rigsret. Nu vil hans parti dog have sagen udskudt. Ifølge republikanere i Senatet bør rigsretten udskydes til starten af februar, således at den nu tidligere præsident får mulighed for at klargøre sit forsvar. Demokraterne i Senatet overvejer republikanernes anmodning.

Google truer med at lukke søgemaskine i Australien. Det kan snart være slut med at google ting i Australien. Virksomheden bag Google-søgemaskinen, Alphabet, truer med at lukke ned for søgninger, hvis den australske regering vælger at gå videre med en lov, der kræver, at virksomheder som Google og Facebook betaler andre medier for det indhold, tech-virksomhederne bruger på egne platforme.

Et sidste ord

En ny rengøringsdame er dukket op i Det Hvide Hus. Hun ser en lille smule suspekt ud

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12