22. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vi tror på Mette Bock – men ikke på Kina

Én ting kan man sige til coronavirussens forsvar: Den synes ikke at skelne mellem verdens store monoteistiske religioner. Påske, pesach og ramadan, alle de vigtige højtider har været tvunget til at omstille sig til en ny, socialt distanceret virkelighed. Og det har måske ikke været så slemt endda. Som man kan læse i Financial Times […]

Kære læser

Statsministeren afgør Støjbergs skæbne

Afhøringen. Når Inger Støjberg nu på søndag og mandag skal vidne i Instrukskommissionen i Retten på Frederiksberg, risikerer hun at vandre lige ind i en rigsretssag. Hvis den tidligere udlændinge- og integrationsminister og nuværende næstformand i Venstre ikke formår at komme op med en helt ny og overrumplende forklaring – som pludselig ændrer dokumentationen for […]

Spisesedlen

Retningslinjer klar til biografer og teatre. Biografer og teatre må nu igen åbne for hungrende kulturbrugere, men det bliver kun med publikum på hver andet sæde. Det fremgår af de retningslinjer, som Kulturministeriet her til morgen har udsendt til en række af landets kulturinstitutioner. Der tillades én gæst per to kvadratmeter gulvareal i salene. Man må dog gerne sidde tæt på personer, man allerede er i daglig tæt kontakt med.

Kina vil stramme grebet om Hongkong. De kinesiske myndigheder har foreslået at indføre ”nationale sikkerhedslove” i Hongkong. Kritikere frygter, at det vil give kinesiske sikkerhedstjeneste mere kontrol over Hongkong og underminere regionens autonomi. Forslaget vurderes at kunne genstarte de mange pro-demokratiske demonstrationer, der var udbredt i Hongkong inden coronanedlukningen.

Khashoggis søn ”tilgiver” mordere. Søn af den myrdede journalist Jamal Khashoggi siger i en udtalelse på Twitter, at han tilgiver sin fars mordere. Jamal Khashoggi var kritisk overfor det Saudi-Arabiske styre, og han blev myrdet på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet. I Saudi-Arabien kan man få en mildere straf, hvis man tilgives af ofrenes familie. Sønnen bor selv i Saudi-Arabien.

Argentina kan gå fallit i dag. Det sydamerikanske land skal i dag betale af på et stort lån til internationale kreditorer. Men Argentina har problemer med at stille pengene. Det kan ende med at betyde, at landet i dag går statsbankerot for niende gang. Argentina forhandler med kreditorerne om at få nedskrevet den store gæld.

Mand anholdt for millionsvindel med hjælpepakke. En 57-årig mand er her til morgen blevet anholdt i København. Han er under mistanke for at have svindlet med støtteordningen for lønkompensation. Ifølge Bagmandspolitiet (SØIK) har han uberettiget forsøgt at få udbetalt omkring 1,25 mio. kr.

Et sidste ord

Jim Cunningham er præst, og så er han måske verdens største fan af sangerinden Cher. Det er et kald, han har fået fra Gud, og hvis der er nogen, der tror på life after love, så må det være Jim.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12