22. marts

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Lad os få børnene hjem

Det er ofte et psykologisk interessant studie at se, hvad Folketingets små, spærregrænsetruede partier melder sig på banen med af politiske forslag hen over weekenden. På grund af partiernes lidenhed kan det være svært for dem at få ørenlyd i medierne, så derfor skal forslagene gerne have en god portion særkende og kant, samtidig med […]

Kære læser

Amerikansk-kinesisk topmøde var en fuser

I tegneserieskaberne Alan Moores og Dave Gibbons grafiske roman Watchmen gennemfører (spoiler-advarsel!) opfinder-rigmanden Adrian Veidt en storstilet plan for at stoppe den kolde krig. Ved at iscenesætte et udefrakommende alien-angreb introducerer Veidt en så stor trussel mod menneskeheden, at verdens stormagter tvinges til at samarbejde. Sovjetunionen og USA indser, at de må begrave stridsøksen og […]

Spisesedlen

Amerikansk studie godkender AstraZenecas coronavaccine. Ovenpå et stort anlagt forsøg med 32.000 testpersoner har et amerikansk studie konkluderet, at AstraZenecas coronavaccine er 79 pct. sikker, og den er nu indstillet til godkendelse i USA. Det kan muligvis give vaccinen fornyet legitimitet i EU, hvor flere lande, inklusiv Danmark, lige nu har sat brugen på pause, skriver The Guardian.

Australien ramt af voldsomme oversvømmelser. Efter flere dage med heftig regn er floder og dæmninger løbet over deres bredder i regionen New South Wales omkring Sidney. Foreløbigt er omkring 18.000 mennesker blevet evakueret fra oversvømmelserne, der har ødelagt bydistrikter men som på nuværende tidspunkt ikke har kostet nogen menneskeliv, hvilket delstatens guvernør Gladys Berejiklian kalder et “mirakel“.

Beskæftigelsen er faldet med omkring 22.000 grundet nedlukninger. Fra december 2020 til januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen faldet markant, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det sker som resultat af de coronanedlukninger, som blev igangsat i december. Det er det største fald i beskæftigelsen siden april, men cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, fastslår, at arbejdspladserne vil blive vundet tilbage, når samfundet genåbnes, skriver Finans.

Red Barnet og Politiskolen samarbejder om undervisningsforløb. I et forsøg på at imødekomme stigende problemer med digitale sexkrænkelser, går de to parter nu igang med at udvikle et undervisningsforløb, som fremover vil være fast pensum på Politiets grunduddannelse, skriver Ritzau. Undervisningen vil have særligt fokus på håndtering af krænkelser af børn og unge.

Profit styrtdykker for verdens største olieselskab. Søndag annoncerede olieselskabet Saudi Aramco, at deres profit i 2020 faldt med hele 44,4 pct. Olieselskabet, som altså er verdens største, lægger coronakrisen og især den dalende flytrafik til grund for den lave efterspørgsel på olie. Saudi Aramcos CEO, Amin Nasser, er dog optimistisk omkring selskabets fremtid efter coronakrisen.

Et sidste ord

Er det dovent, hvis det samtidig er vanvittig effektivt? Vi er ikke sikre…

Hold jer dovne og/eller effektive til vi ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12