22. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den danske racisme er løbet løbsk

Der sker virkelig meget i verden for tiden. Abort og homovielser er i nat blevet lovlige i Nordirland, verdens mest larmende fugl er blevet fundet i Amazonas, og en række DNA-prøver har bekræftet, at det første ulveangreb på ponyer har fundet sted på dansk jord. Okay, sidstnævnte er måske ikke helt så vild en nyhed […]

Kære læser

Det libanesiske folk leder efter kuren mod kronisk korruption

Mange bække små. Man skal træde varsomt som magthaver. Nogle gange er det de mindste ting, den mindste dråbe, der ender med at få bægeret til at flyde over hos befolkningen. I Frankrig ville præsident Emmanuel Macron have grønne skatter, der blandt andet gjorde brændstof dyrere. Det blev gnisten, der tændte de mange og vedvarende […]

Det bedste vi har set

Et ikke uspændende, småhemmeligt nyhedsbrev

Et ikke uspændende, småhemmeligt nyhedsbrev

Vi ved ikke, hvem der står bag det nye nyhedsbrev Fredag Aften, men efter tre numre begynder der at tegne sig konturer af noget interessant, men dog stadig småhemmeligt. I seneste udgave bringer de en tekst, som den franske filosof Simone Weil skrev som gymnasieelev i 1925. Tjek det ud, så Fredag Aften kan få lidt luft under vingerne.

”Grrrruuuuh!!!”

”Grrrruuuuh!!!”

Så er den sidste trailer for den sidste Star Wars-film landet, og det ser godt ud. Som de skriver, er Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker kulminationen på 42 års storytelling. En kættersk tanke: Tænk hvis det er noget lort? Fornuftigt nok at George Lucas solgte hele Star Wars-entreprisen til Disney for 20 mia. kr. i 2012. Som Chewbacca ville sige: ”Grrrruuuuh!!!”

Historiens allerbedste stykker kode

Historiens allerbedste stykker kode

Slate har en artikel om kode – altså sådan noget, man programmerer med. Wow, det lød kedeligt … den kunne vi godt have solgt lidt bedre. Okay, kode fylder sindssygt meget i vores liv, og Slate har bedt en masse politikere, journalister og historikere og softwareudviklere pege på, hvilket stykke kode der har haft størst indflydelse. Tip: Det er mere interessant, end du tror.

Spisesedlen

Amagerbankens tidligere ledelse skal betale 255,5 mio. kr. Det sker, efter Finansiel Stabilitet har indgået et forlig med bankens tidligere topchef og syv bestyrelsesmedlemmer. Forliget kommer i kølvandet på, at Østre Landsret i juni afgjorde, at de tidligere bankfolk skulle betale 225 mio. kr. i erstatning til den danske stat. Konkret har sagen handlet om, at ledelsen sagde god for et problematisk stort lån til et boligprojekt i København og efterfølgende gav kunderne mulighed for at spekulere med de lånte penge. Amagerbanken gik konkurs i 2011.

Netanyahu opgiver at danne regering. Han har kæmpet med næb og kløer og forsøgt at holde fast i magten med det yderste af sine negle, Israels længst siddende premierminister nogensinde, men den 70-årige Benjamin Netanyahu meddelte mandag landets præsident, at han må opgive at samle en regering bag sig. Nu har oppositionslederen Benny Gantz små fire uger til at gøre et forsøg.

Abort og homovielser bliver lovlige i Nordirland. Mandag skete en historisk ændring, da abort og homovielser blev lovliggjort i Nordirland. Lovgivningen træder i kraft, efter det tidligere på måneden blev fastlagt, at den nuværende lovgivning var i strid med menneskerettighederne i Storbritannien. Den tidligere abortlovgivning i Nordirland har kun tilladt, at en kvinde fik foretaget en abort, hvis graviditeten satte kvindens liv i fare.

Justin Trudeau kan danne mindretalsregering. Canadas premierminister vil efter valgprognoserne at dømme kunne fortsætte ved regeringsmagten. Hans Liberale Parti er skrumpet lidt efter parlamentsvalget mandag, men er stadig Canadas største, skriver det canadiske medie CBC.

Rubjerg Knude Fyr flyttes i tryg afstand af havet. Destruktionsforivrede typer, der i årevis har glædet sig til, at anduvningsfyret ved Rubjerg Knude Fyr på den jyske vestkyst ville styrte i havet, får i dag en lang næse. Det 700 tons tunge fyr bliver rullet i sikkerhed 70 meter ind i landet via nogle sindrige skinner. Følg DR’s live-dækning her.

Et sidste ord

Hvis Politiken gik i betalingsstandsning, ville avistegner Philip Ytournel være den første, der blev tilbudt en plads i Føljetons åbne kontorlandskab. Her er hans kommentar til det nye kommunikationssystem Aula, som afløser det amatøragtige digitale produkt Forældreintra.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12