23. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Joy Division

En ulykke kommer sjældent alene, og når man som minister er blevet ramt af den ene møgsag efter den anden inden for ganske kort tid, så skal der ikke så meget til, før man rammes af en ny. Det måtte kultur- og kirkeminister Joy Mogensen i går sande. Ministeren har givet et interview til musikmagasinet […]

Kære læser

Facebook er gået all-in på Indien

Frem med checkhæftet. Kampen om verdens mest tillokkende digitale marked går nu ind i sin næste fase. Tirsdag annoncerede Facebook, at det sociale medie har i sinde at investere svimlende 5,7 mia. dollars i den indiske telegigant Jio Platforms. Investeringen vil sikre Mark Zuckerbergs selskab en ejerandel på 9,99 pct og dermed gøre Facebook til […]

Det bedste vi har set

Margrethe af Europa

Margrethe af Europa

Yes, skyldig! Vi har nok en svaghed for Margrethe Vestager, og her har du et link til en fin lille podcastserie på P1, hvor Paula Larrain taler med ”pigen fra Ølgod” – om bl.a. at overvinde sin generthed og om magtens minefelt. De tre afsnit er alle forbilledlige 27 minutter og 11 sekunder lange, og vi anbefaler dig at starte med 2’eren. Det begynder med, at Vestager sidder i radiostudiet og fløjter – er det ”Dansevise”?

Når coronavirussen er værst

Når coronavirussen er værst

Ikke for at ødelægge den gode stemning, men videnskabsmagasinet Science har den bedste artikel, vi har set, om, hvad coronavirussen gør, når folk er så uheldige at dø af den. Tag dig ikke af artiklens sensationalistiske overskrift – den er sober nok.

Verdens værste rebranding

Verdens værste rebranding

Det her er ikke spor vigtigt. Og så måske alligevel. Det er en prof gennemgang af, hvad der gik galt, da det amerikanske juice-mærke Tropicana i 2008 valgte at rebrande deres storsælgende kartoner med appelsinjuice. De hyrede det store reklamebureau Arnell og brugte 35 mio. dollars på at markedsføre den nye identitet – og mistede 20 mio. dollars i salg på én måned. Hvorefter Tropicana gik tilbage til det gammelkendte, og alle var glade igen. Hvad gik der galt? Der er vist en lektie for alle, der lever af at sælge noget.

Spisesedlen

Udenlandske ægtefæller må igen rejse ind i Danmark. Siden de danske grænser blev lukket i marts, har det ikke været muligt for danskeres udenlandske ægtefæller og samlevere at rejse ind i landet. Det vil regeringen nu ændre på. ”Som led i den gradvise åbning er det nu blevet besluttet at lette indrejserestriktioner, så besøg fra ægtefæller, faste samlevere, børn og forældre generelt skal anses for et anerkendelsesværdigt formål,” siger udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

EU’s ledere mødes til topmøde. Stats- og regeringslederne fra EU’s medlemslande mødes i dag til et videotopmøde. Her skal de diskutere den europæiske økonomi, der er blevet hårdt ramt af corona. Inden påske blev landenes finansministre enige om en gigantisk hjælpepakke, men finansieringen faldt ikke på plads. Lederne skal også diskutere, om Unionen skal optage lån på vegne af medlemslandene.

Zoologiske haver holder igen med åbning. Egentlig havde de zoologiske haver  fået grønt lys af Rigspolitiet til at åbne 1. maj. Men i går kritiserede flere ministre den beslutning, og derfor er de zoologiske haver nu klar til at droppe deres genåbning. Administrerende direktør for Odense Zoo, Bjarne Klausen, siger til Ritzau, at de er ”meget overraskede” og ”frustrerede” over de forskellige meldinger.

Tyske delstater gør masker obligatoriske. Samtlige delstater i Tyskland har meldt ud, at de planlægger at gøre brugen af maske obligatorisk, når man tager offentlig transport. De fleste delstater vil også kræve, at borgerne bruger maske, når de er ude og handle. Det sker i et forsøg på at mindske smitten af COVID-19.

Nye studie: Kina langt hårdere ramt af corona end officielle tal viser. Et nyt studie af forskere fra Hong Kong Universitet viser, at der ved den første bølge af smitte i Kina sandsynligvis var langt flere smittede, end de officielle tal viste. Den 20. februar meldte Kina om 55.000 smittede, men ifølge studiet var det faktiske tal dengang nok tættere på 232.000 mennesker.

Et sidste ord

Det her er den gladeste sliktyv, vi længe har set. Frem med tandsmilet og ud i verden. Det bliver en god dag!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12