23. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mere kontrol, mindre tillid

De liberale drømme visner her i det begyndende efterår. Liberal Alliance har vinket farvel til topskattelettelserne, og i dag har Venstre også erkendt, at årtiers forsøg på at mindske skattekontrollen er slået fejl. Monumentalt fejl. Her til formiddag har skatteminister Karsten Lauritzen fremlagt en ny plan, der skal styrke kontrollen med de små og mellemstore […]

Kære læser

Vil lovliggørelse af peberspray opruste kriminelle?

Regeringen bakker op om lovliggørelse af peberspray under bestemte restriktioner. Politiet mener, at det vil opruste kriminelle og tvinge politiet til at trække tjenestepistolerne oftere. Venstre mener, at lovliggørelsen vil give tryghed til lovlyde borgere. Vil lovlig peberspray skabe tryghed eller mere frygt?

Det bedste vi har set

Der er bander på Nørrebro i København. Men bydelen er meget andet end bandekonflikten. Der er loppemarkeder, fællesspisning, parkidyl, ølbarer, grønthandlere, kebab, bland-selv-slik, Michelin-restauranter. Og så er der mennesker på Nørrebro. Mød nogle af dem i denne uges Føljeton. I dag: Josephine Angelica Lorentzen, 25 år og skuespiller.

Spisesedlen

Lig skulle blive på havbunden. På den dræbte journalist Kim Walls lig var ”fæstnet metal”, som skulle gøre, at kroppen ikke flød op og skyllede i land, forklarede efterforskningsleder Jens Møller på et pressemøde tirsdag morgen. Desuden er der fundet spor af blod fra Kim Wall om bord på den drabssigtede Peter Madsens ubåd, Nautilus. Dødsårsagen er endnu ikke klarlagt.

Støjberg føjer to personer til liste over ‘hadprædikanter’.Hadprædikanter er ondskabens fangearme [sic],” skriver integrationsminister Inger Støjberg (V) på Facebook, ”og vi har alt for ofte set, hvordan de indfanger og opfordrer til had og terrror. Vi skal ikke lægge jord til disse hadprædikanter, som forsøger at omstyrte vort land.” Den offentlige, nationale sanktionsliste er udfaldet af en politisk aftale fra foråret 2016.

Oversvømmelser i Bangladesh, Indien og Nepal har kostet 800 livet. De seneste to uger har det sydlige Asien været ramt af nogle af de seneste årtiers værste oversvømmelser. Ifølge Røde Kors er 24 millioner mennesker berørt, og store landarealer står under vand.

Trumps tale tiltrækker tusindvis af demonstranter. Fyringerne af de mest kontroversielle rådgivere i Det Hvide Hus har ikke fået USA’s præsident Donald Trump til at nedtone sin stil. Tværtimod. Et interessant sammenklip af udtalelser fra det seneste døgn viser, hvor løssluppent og ganske aggressivt Trump taler til vælgermøder med egne fans.

Danmarks Radio i ny fyringsrunde. Balladen om DR’s fremtid tog en ny vending her til formiddag, hvor statsradiofonien afskedigede op mod 65 medarbejdere. Historien melder endnu intet om eventuelle millionbonusser ved fratrædelserne.

Et sidste ord

Mennesker er nogle idioter. Sådan helt generelt. Se nu bare denne google-statistik, der viser, hvad amerikanerne søgte på lige efter mandagens solformørkelse, og lige efter alle medier på alle platforme havde informeret og talt om, at man IKKE måtte kigge op på solen. Mest søgte: ‘Eyes hurt’, ‘Eclipse headache’ og ‘Looking directly at the sun’. Sådan er mennesker, når man siger til dem, hvad de ikke må. Ja, og også den amerikanske præsident, der fik sig endnu et viralt hit.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12