23. august 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Skats ruin er en socialdemokratisk bekvemmelighed

Mens facaden på Skattestyrelsen i København er begyndt at ligne sig selv igen, efter den var udsat for et bombeangreb d. 6. august, ser det stadig anderledes hærget ud inde i Skat’s maskinrum. I Berlingske kan man i dag læse, at trods forsikringer fra den tidligere regering om, at genopretningen af det ødelagte skattevæsen bevæger […]

Kære læser

Ikea-kataloget er mere sobert end sidste år

Hvem er vi? Årets Ikea-katalog er landet, og som sædvanlig giver det et fingerpeg om alle mulige forskellige ting efter behov og behag: Hvor vi er som mennesker, hvilket udviklingstrin vi befinder os på, hvilke farver der er oppe i tiden, hvordan vi gerne vil indrette vores hjem, hvordan Ikea tror, vi gerne vil indrette […]

Spisesedlen

Redningsplan mangler milliarder. Genopretningen af Skat, som den tidligere regering satte i gang på papiret, er slet ikke finansieret, og allerede fra nytår kan det derfor blive nødvendigt at ”trække stikket på helt grundlæggende systemer,” erkender S-skatteminister Morten Bødskov. Ekspert kalder udviklingen ”katastrofal”.

Skovbrande er verdenspolitik. De omfattende brande, der hærger den enorme regnskov Amazonas i Sydamerika, skal på dagsordenen til ugens G7-topmøde. Sådan lyder kravet fra Frankrigs præsident Emmanuel Macron – til stor modstand fra Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, som vil have omverdenen til at blande sig udenom.

Teleskandale stopper retssag. Kaos i myndighedernes håndtering af teledata har i første omgang udskudt den stort anlagte sag mod banden Loyal to Familia, og nu kræver deres forsvarsadvokat, at det midlertidige forbud mod banden bliver ophævet. En stor del af anklageskriftet bygger på nu tvivlsomme data.

Ny uddannelsesminister dropper 12+. Danske skolelever og studerende på videregående uddannelser skal snart til at vænne sig til nye karakterer: Uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil lave den nuværende 7- karakterskala helt om, og hun dropper samtidig den forrige regerings forslag om et ny særlig 12+-karakter.

Russisk radioaktivt udslip i Arktis. Langsomt siver urovækkende oplysninger ud om den nukleare eksplosion, som skete for to uger siden på Nyonoksa-anlægget i det nordlige Rusland. Fem atom-ingeniører blev dræbt, og nu afsløres det, at redningspersonalet heller ikke var tilstrækkeligt beskyttet og nu muligvis også er blevet dødeligt kontamineret.

Et sidste ord

Apropos Greta: Anders Morgenthaler har lavet en illustration af de voksne mænd, der dukker op som en trold i en æske, når Greta Thunberg ikke er 200 pct. grøn. Det har Morgenthaler ramt meget godt, synes vi.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12