23. februar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Du er ikke alene

”Videnskab er interessant, og hvis du ikke er enig, kan du fucke af!” Sådan siger biologen Richard Dawkins i en kostelig paneldebat, man kan se på YouTube. Han citerer godt nok en tidligere redaktør for New Scientist Magazine, men filosofien står han så absolut inde for. Som internationalt anerkendt videnskabsmand og endnu mere anerkendt videnskabsformidler […]

Kære læser

Bæstet skal udsultes

Fyringer, ansættelsesstop og omflytninger har åbenlyst svækket Skats evne til at tjekke indbetalinger og kontrollere udbetalinger. Er det med vilje? I Føljetons skattejagt er vi nået til den tredje og mere ideologiske forklaring på de forsvundne milliarder.

Det bedste vi har set

Prisuddelingsfester er næsten altid en skuffelse. Derfor er prisuddelingen over dem alle The Oscars også næsten altid skuffelsen over dem alle. Det bliver det også på søndag.

Spisesedlen

Televirksomhed i Europa sælger overvågning til diktaturstater. Et finsk datterselskab til den canadiske telegigant EXFO har ifølge Informations aktindsigt forsynet diktaturstater som Oman, Kuwait og De Forenede Arabiske Emirater med overvågning af mobiltelefoner. I alt har det finske udenrigsministerium givet 68 tilladelser til eksport af udstyr, der i dokumenterne er kategoriseret som udstyr til aflytning og forstyrrelse af telekommunikation.

Transportminister Ole Birk Olesen skal i samråd om sit kvindesyn. Det er Socialdemokratiet, der står bag indkaldelsen til samrådet, hvor de kræver Ole Birks forklaring på et debatindlæg, han skrev for syv år siden. Indlægget bestod af syv generelle anklager mod kvinder, som han blandt andet beskyldte for at være ”uden moral og ære” samt ude af stand til at ”opbygge og opretholde en levedygtig menneskelig civilisation.” Det er det, han skal forsvare i samrådet i dag.

Studerende, der får hjælp til psykiske problemer, er firedoblet på seks år. Fra 2010 til 2016 er antallet af studerende, der får hjælp til at gennemføre studiet grundet psykiske problemer, steget fra 396 til 1.852. Stigningen kan ifølge ekspert muligvis forklares med bedre diagnosticering af psykiske udfordringer, større optag på universiteterne samt stressende strukturer i uddannelsessystemerne.

Trump tilbageruller Obamas lov om frit toiletvalg for transkønnede elever i kommuneskoler. Det er ellers ikke længe siden, Obama indførte, at transkønnede elever selv måtte vælge, om de ville benytte herre- eller dametoiletter. En lov, der af Obama-støtter blev hyldet som et vigtigt symbolsk skridt for transkønnede, men som kritikerne har beskyldt for at true andre elevers privatliv og sikkerhed.

Et sidste ord

Donald Trump kalder The New York Times for fake news, men det er en fantastisk avis, og det er lykkedes den samme familie at bevare kontrollen over den siden 1896. Kunne du ikke tænke dig at se alle avisens forsider på et minut?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12