23. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Davos: Ultimativ schmoozefest

Sat på spidsen er tidens storpolitiske spørgsmål: Vil du helst styres af verdens 100 allerrigeste mænd, eller af de 100 allervredeste vælgere fra gamle og nedslidte zombie-industribyer i udkanterne af USA og Europa? Overvej det med dig selv: Har du størst tillid til den allerøverste top, der sidste år tjente flere gange mere end resten […]

Kære læser

”Så er der da én, som synes, jeg er god nok”

Der kan være mange bekymringer i et 16-årigt hoved. Er du pæn nok? God nok? Bare nok? Når du har en kæreste, er der da i det mindste en, der synes, du er, ligesom du skal være. Kærlighed hjælper på selvtilliden, fortæller tre efterskolepiger en dag i september. Serien om efterskolekærlighed fortsætter, og i dag handler det om pigerne.

Spisesedlen

Hver fjerde spiser aftensmad alene – men mange savner ikke selskab.
Det er et udtryk for en større udvikling i samfundet, hvor vaner og normer bliver brudt, siger en forsker til DR, der tolker tallet som et alarmerende tegn. ”Det kan være en befrielse at slippe for at spise med andre og selv bestemme, hvad og hvornår man vil spise, og om man vil sidde med fødderne på bordet og ikke bænket til den klassiske spisestol.”

360.000 kroner og hjælpende hænder vælter ind til bageren Ali fra Tingbjerg. Det sker efter en indsamling, der skal hjælpe 19-årige Ali Parnian, der har fået smadret sin kombinerede restaurant og bageri i Tingbjerg i det nordvestlige København af ukendte gerningsmænd. Det er ikke kun kolde kontanter, men også løfter om arbejdskraft, der bliver sendt den afpresningsramte bagers vej.

12 embedsmænd kendte til overset menneskeretsdom i et år, før Støjberg reagerede. Embedsmænd under Støjberg opdagede den relevante dom allerede i januar 2017 og besluttede at henvise til den på Flygtningenævnets hjemmeside. Alligevel skulle der gå et år, før udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og hendes embedsmænd i januar 2018 selv erkendte, at dommen var så afgørende, at Danmark måtte ændre praksis. Det skriver Radio24syv, som har fået aktindsigt i et mødereferat fra 10. januar 2017.

USA’s statsapparat genåbner efter tre dages nedlukning. Demokraterne og Republikanerne har stemt en ny midlertidig finanslov igennem i først Senatet og derefter Repræsentanternes Hus. Den nye finanslov holder dog kun USA’s offentlige sektor kørende frem til 8. februar.

Jeff Koons’ mindesmærke for Bataclan-ofrene bliver mødt med vrede. Det er en 12 meter høj ballonskulptur af den amerikanske kunstner, der hylder de 130 mennesker, som døde under terrorangrebet i Paris 13. november 2015, der har chokeret 24 franske kunstnere, museumsfolk og politikere. I et åbent brev skriver gruppen, som blandt andre tæller den tidligere franske kulturminister Frédéric Mitterrand, at opførelsen af skulpturen er ”chokerende” og ”måske ligefrem kynisk”.

Et sidste ord

En kendt journalist, der både har været chefredaktør på Information, Weekendavisen og Berlingske overbeviste os engang om, at billeder af hunde og katte altid får oplaget til at stige, lige meget hvor intellektuelle læserne giver sig ud for at være. Her er de tre katte, der ikke er særlig tilfredse med, at ejeren kommer sent hjem.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12