23. juni 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dobbelttænkningen står til sejr

Fra vor mand m/k i London: Der hersker et ‘blackwhite bellyfeel’ overalt, skønt dramaet umiddelbart ikke er til at få øje på. Storbritannien kunne stemme om alt eller intet i dag. Valgstederne åbnede tidligt i morges og lukker først i aften kl. 23 dansk tid. Men historiens alvor lader vente på sig. Kun yderst diskret, næsten kultisk, […]

Det bedste vi har set

Et interview med Judith Butler

Vi ved, at der er mange Judith Butler-fans derude. Hende den amerikanske filosof og queer-teoretiker-stjerne, som i begyndelsen af 1990’erne lancerede ideen om, at køn ikke er noget, vi er, men noget, vi gør. New York Magazine har her et meget læseværdigt interview med hende.

Hvis det ikke var for Judith Butler, siger en kønsforsker fra Columbia University i teksten, så ville vi ikke have ”den version af kønsqueer-hed, som vi har i dag”.

Hvis du lige vil have genopfrisket, hvad kønsperformativitet er, så tjek LGBT Danmarks glimrende ordbog.

Spisesedlen

Antallet af offentligt forsørgede er lavere end før finanskrisen. Ifølge Danmarks Statistik fik den danske stat færre at forsørge i første kvartal 2016. Fra fjerde kvartal 2015 til første kvartal i år faldt antallet af offentligt forsørgede med 12.500 personer til i alt 747.800. Her er modtagere af SU ikke talt med.

Adskillige civile dræbt efter russiske luftbombardementer i Raqqa. Mere end 30 civile er døde og 150 sårede, efter at Rusland onsdag kastede bomber over byen Raqqa, der er IS’ de facto-hovedstad i Syrien. Det melder aktivistgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently.

Et flertal i Folketinget tildeler regeringen en næse i kvælstofsagen. Til formiddag mødtes Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, og udvalgsformand Pia Adelsteen sagde forinden, at hun var klar til at ”sætte regeringen på plads” i sagen om landbrugspakken, der tidligere har kostet Eva Kjer Hansen (V) posten som miljø- og fødevareminister.

Indien sender 20 satellitter i kredsløb om Jorden med en enkelt raket. Dermed fik det indiske rumagentur ISRO tag i en ret stor bid af det lukrative kommercielle rummarked. 20 satellitter er det tredjehøjeste antal, der er sendt ud i rummet på én gang.

Tysk nyhedsmagasin: Kære briter, hvis I bliver i EU, anerkender vi Wembley-målet. Da England vandt VM-finalen over Tyskland i 1966 med 3-2, var det blandt andet i kraft af et kontroversielt mål af briten Geoff Hurst. Tyskerne har aldrig rigtig anerkendt det. Men hvis briterne stemmer Remain, slår tyskerne en streg over kontroversen. Det er Bild, der lokker på forsiden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12