23. maj 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ai Weiwei i Glostrup

Hvis der fandtes et opslagsværk med en liste over de gange i historien, hvor nogen har overset et kunstværk eller troet, det var noget krimskrams eller måske bare affald, ville det formentlig fylde så mange bind, at det kunne nå rundt om Jorden. Det er endeløst. Registreringsarbejdet ville være så uoverskueligt, at det i sig […]

Kære læser

Østrigs egen Watergate

En rygende pistol. Det er som taget ud af en spionroman. Østrigs politiske landskab står i øjeblikket i flammer, efter Süddeutsche Zeitung og Der Spiegel i sidste uge brød historien om en næsten syv timer lang video optaget i en luksusvilla i Ibiza tilbage i 2017. På videoen ses Østrigs vicekansler og lederen af det […]

Spisesedlen

Kommune skal betale erstatning til misrøgtede plejebørn. Vordingborg Kommune er i dag blevet dømt i Østre Landsret til at betale en erstatning på 600.000 kr., fordi kommunen ikke tidligere greb ind i en sag om voldelige plejeforældre. Dommen er en del af den såkaldte Mern-sag, hvor to plejeforældre blev idømt henholdsvis to et halvt og to års fængsel for grov vold i 2013. Kommunen blev desuden stævnet af to af de ni plejebørn, og det er dem, der i dag har fået tilkendt erstatning.

USA trodser Kina og sejler igennem Taiwan-strædet. Et amerikansk krigsskib og en olietanker sejlede onsdag igennem det strategisk vigtige Taiwan-stræde. Kina har endnu ikke reageret på sejladsen, men det er landets holdning, at det er ulovligt at sejle i strædet. USA insisterer på, at det er internationalt farvand. Forholdet mellem de to lande er i forvejen dårligt grundet en verserende handelskrig.

Europa-Parlamentsvalget skudt i gang. Valgstederne er i dag åbnet i Holland og Storbritannien, og dermed er det fire dage lange Europa-Parlamentsvalg gået i gang. I Danmark foregår valghandlingen på søndag, der er valgets sidste dag. I Storbritannien er det tre år siden, at befolkningen stemte for at forlade EU, men fordi der endnu ikke foreligger nogen godkendt udtrædelsesaftale, skal der alligevel stemmes til EP-valget.

Modi står til jordskredsgenvalg i Indien. Stemmerne er ved at blive talt op efter parlamentsvalget i Indien, men allerede nu viser de tidlige prognoser, at den populære hindu-nationalist Narendra Modi står til at kunne fortsætte som premierminister. Det er endnu for tidligt at konkludere noget, men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at Modis parti Bharatiya Janata kan vinde absolut flertal i parlamentet.

Dansker når toppen af Mount Everest. Den danske bjergbestiger Rasmus Kragh nåede natten til torsdag toppen af verdens højeste bjerg, og han er den første dansker, som er nået toppen uden medbragt ilt. Kragh har to gange før forsøgt sig med at bestige bjerget uden medbragt ilt, men har måttet give op begge gange. I alt 18 danskere har besteget det 8.848 meter høje bjerg i Himalaya.

Et sidste ord

Åh, hvor vi kender det. Man vil gøre det så godt til sin basunkoncert, og så kilder det pludselig i næsen. Ja, det er jo egentlig ikke sjovt, men vi kan ikke stoppe med at klukle af denne her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12