23. marts 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Blødende bløde

Modsvaret er stolt – og håbefuldt: #WeAreNotAfraid. Sådan lyder det solidariske motto efter gårsdagens terrorangreb i London. Vi er ikke bange! Men ordene har desværre et anstrøg af desperation over sig. For terrorisme virker. Og gør folk bange. Virkeligt bange. Det djævelske er, at terrorangrebene fremprovokerer reaktioner, som gør ondt værre. Men vi kan ikke […]

Kære læser

Arkitekterne melder deres ankomst

Det byggeprojekt, som Føljeton kalder ‘Vermund-komplekset’, er tættere på at blive til virkelighed end nogensinde. To arkitekter har meldt sig til tjeneste, og de ser store muligheder. Afgørende for at få lov at bygge midlertidige boliger for flygtninge inde i byerne er netop midlertidigheden – og at man kan samle politisk opbakning, siger arkitekterne Hans Peter Hagens og Thomas Gay.

Det bedste vi har set

Beppe Grillo er Italiens mest fremmedfjendske og EU-kritiske politiker, og så er han CPH:DOX-aktuel i Al magt til folket?. Men før han var politiker, var han komiker. Spørgsmålet er, om han var sjov. Læs et par jokes, og døm selv.

Spisesedlen

Regeringen er sammen med DF, Socialdemokratiet og Radikale blevet enige om en ny Nordsø-aftale. Den går på at investere et tocifret milliardbeløb i olie- og gasudvindingen i Nordsøen. Det er sket i enighed med A.P. Møller-Mærsk, så det nu bliver muligt at genoprette Tyra-feltet, hvor mere end 90 procent af gasproduktionen i den den danske del af Nordsøen forbehandles. Enhedslisten og Alternativet er utilfredse med aftalen, som de kalder oldnordisk og beskylder for at give ”milliardstøtte” til Mærsk og ”klimaregning” til miljøet.

Inger Støjberg er klar til at sløjfe de cirka to millioner kroner, Integrationsministeriet støtter KVINFO med. Udmeldingen kommer oven på en uge, hvor KVINFO har været under beskydning fra flere kanter. Først bebudede Liberal Alliances Laura Lindahl, at partiet vil sløjfe alt statsstøtte til KVINFO. Dernæst meddelte kulturminister Mette Bock, at hun vil lukke KVINFOs bibliotek. Og nu vil Støjberg så trække Integrationsministeriets årlige støtte til organisationen med den begrundelse, at ”de ikke har særlig godt fat i ghettoområderne.”

Flemming Østergaard og tidligere direktør for Parken Jørgen Glistrup skal i fængsel. Det afgjorde Østre Landsret i morges, hvor de begge blev idømt halvandet års ubetinget fængsel for kursmanipulation af Parken-aktier. Flemming Østergaard har endvidere fået konfiskeret 9 millioner kroner og Jørgen Glistrup 800.000, mens Parken skal betale en bøde på 13 millioner.

Rusland åbner op for at reducere atomvåbenlagret. Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov siger, at Rusland nu er klar til at diskutere en reduktion af atomvåbenlagret. Han tilføjer dog, at ”alle faktorer skal tages i betragtning”, og understreger, ”at tiden endnu ikke er inde til at eliminere alle atomvåben”.

Selvmord sætter efterladte i risikozonen. Det er så hårdt for de efterladte at miste folk til selvmord, at de selv kommer i risikozonen for at udvikle en række sygdomme. Det viser et nyt studie fra Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse. Samtidig er det sparsomt med hjælp til de efterladte, der kan få tilbudt tilskud til psykolog – dog kun i de første seks måneder efter selvmordet.

Et sidste ord

Smilet er skælmsk – og har mærkeligt nok ikke ændret sig så meget som blot en lille nervøs muskeltrækning i 26 år. Den nye leder af den frie verden har pokerfjæs.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12