23. september 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Stram nettet om Nets

Godkendt. Sådan lyser displayet, når endnu en af dagens over 3 mio. dankort-transaktioner er kørt igennem. Godkendt, må også være konklusionen på dagens børsintroduktion af Nets. I hvert fald for sælgerne. For den danske befolkning – og forhåbentlig også for køberne – er der dog tale om en dårlig forretning. En rigtig skidt handel for […]

Det bedste vi har set

John McEnroe har ikke hørt fra Janus Metz

Den danske filminstruktør Janus Metz er ved at lave en biopic med afsæt i en af tennishistoriens største dramaer, Wimbledon-finalen mellem John McEnroe og Björn Borg i 1980. Rollen som McEnroe spilles af den amerikanske skuespiller Shia LeBeouf, der har ry for at være, ja, i mangel af bedre, vil vi kalde ham psykoinfantil. Den rigtige McEnroe, som i dag er 57, fortæller i Vanity Fair, at han ikke har de store forventninger til filmen, bl.a. fordi han aldrig har hørt fra folkene bag. ”Hvis det viser sig, at jeg ikke er involveret, vil det ikke være det værste, hvis det viser sig at blive en virkelig god film,” siger han. ”Men jeg har aldrig set en god tennisfilm – de var alle sammen forfærdelige.

Sortelivbetydernoget

Det er helt vildt, hvad der foregår mellem sorte og politiet i USA. Den seneste skudepisode i North Carolina har endnu en gang fået det til at koge. Politiet kan med en ny lokal lov muligvis have held til at tilbageholde optagelserne af en sort mand, der bliver skudt og dræbt af politiet. Gaderne står nu i brand, og delstaten er i undtagelsestilstand. Buzzfeed dækker det bedst. Og her er billederne.

 

Ubehagelige kort

Som tidligere nævnt er vi glade for kort, nogle mere end andre. Kort som disse her, der gør klimakrisen ubehagelig håndgribelig, har vi det dobbelt med – formidabel formidling, forfærdelige nyheder. Så er vi mere til denne her dekadente nyhed om, at klimakrisen har åbnet for et nyt krydstogt i Nordvestpassagen for velhavere, der ikke ved, hvad de skal bruge deres penge på.

+ Naomi Klein forklarer i øvrigt i London Review of Books, hvordan klimakrisen er blevet voldelig.

Spisesedlen

Aleppo bombes igen. Få timer efter en bebudet offensiv er nye bombardementer gået i gang i den hårdt plagede syriske storby. Våbenhvilen i Aleppo er brudt sammen, og Syriens hær igangsætter en militæroperation.

Selve demokratiet og de fundamentale piller i samfundet er truet i Europa. Det er konklusionen på det årlige Athens Democracy Forum, som blandt andet afholdes af New York Times. Det er krisen i Syrien, der har presset lande som Ungarn, Tyrkiet og andre lande i Europa til at tage antidemokratiske midler i brug, og det er konkret Donald Trumps tilgang til politik, der bekymrer forskerne.

500 millioner Yahoo-brugere har fået hacket navne, emailadresser og telefonnumre. Yahoo opfordrer sine brugere til at ændre kodeord. Det er til dato det hack, hvor flest brugere er blevet ramt på én gang.

Flere vil være socialdemokrat. Nye medlemmer strømmer til, og for første gang i mere end 50 år har Socialdemokraterne medlemsfremgang to år i træk. Hvervekampagner og ro på bagsmækken er to mulige forklaringer. I dag begynder partiets årskongres.

Harry Potters hus er sat til salg. Det er egentlig et ret beskedent rækkehus, og hvis man husker bogen (eller filmen, hvor huset optræder), vil man vide, at Potter selv ikke har så gode minder derfra. Men nu er det sat til salg for 475.000 pund (4,1 millioner kroner), hvilket er det tredobbelte af de andre rækkehuse i rækken, men så får man også Potter-turister i forhaven året rundt med i købet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12