24. april 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et mord på drømmenes Palads

Det er da heller ikke fair. Bedst som foråret viser sig fra sin bedste (og mest klimaforandrede) side, kommer der sørme en pandemi og ødelægger løjerne. Eller, pandemien har jo så allerede hærget i noget tid, men man kunne vel have håbet på, at der havde været en form for helle, når solen skinner. Verden […]

Kære læser

Benjamin Netanyahu er den israelske John Dyrby Paulsen

Hvad har kommunalpolitik i Slagelse til fælles med regeringsdannelse i Israel? Ikke meget, er svaret selvfølgelig. Derfor er det så meget desto mere besynderligt, at premierminister Benjamin Netanyahu i disse dage gør sig som den israelske udgave af Slagelses borgmester John Dyrby Paulsen. Forvirret? Lad os spole tiden et par år tilbage. På valgnatten ved […]

Spisesedlen

Fortsat uklarhed efter EU-topmøde. Ved et videotopmøde i går blev EU’s stats- og regeringschefer enige om, at Unioen har brug for en særlig genopretningsfond, der kan hjælpe kontinentet på fode igen efter coronakrisen. Men hvor stor den skal være, hvor pengene skal komme fra, og hvordan de skal fordeles, kunne medlemslandene ikke enes om. Der har været tale om, at EU i fællesskab skal optage lån, men det vil bl.a. Danmark ikke være med til.

USA vil sende millionhjælp til Grønland. Den amerikanske regering har annonceret, at de vil sende en 83 mio. kr. stor investering afsted til Grønland. USA vil samtidig åbne et konsulat i Grønland. Det grønlandske selvstyre har takket ja til håndsrækningen, men i Danmark møder hjælpen hård kritik fra blandt andet DF og SF. Grønland er et vigtigt strategisk område på grund af nye sejlruter og mineralaflejringer.

Flertal vil have gang i byggeriet af Femern-tunnel. Et politisk flertal har besluttet, at konstruktionen af den planlagte 18 kilometer lange tunnel under Femern Bælt skal sættes i gang næste år. Det bliver danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Bilister og togpassagerer forventes at kunne køre gennem tunellen fra midten af 2029.

Opholdsforbud kan være på vej. Det gode forårsvejr har fået folk til at stimle sammen i Danmarks hovedstad, og det har fået myndighederne til at overveje forbud mod ophold specifikke steder. ”Vi er lige nu i dialog med Rigspolitiet om anvendelsen af et opholdsforbud. Men det her er en advarsel om, at det kan komme. Situationen er superalvorlig,” siger politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes til DR.

Trump kommer med forslag til coronakur. På et pressemøde i går foreslog den amerikanske præsident, at man bør undersøge, om man kan dræbe coronavirus ved at sprøjte desinficerende midler direkte ind i mennesker. Det har han fået kritik for, fordi det ville være yderst farligt. På pressemødet foreslog Trump også, at lys og varme måske kan benyttes som kur. Det blev ved pressemødet skudt ned af en læge. ”Jeg er ikke læge,” udtalte Trump ligeledes.

Et sidste ord

Sangerinden Shakira har sine prioriteter i orden. Hun har brugt karantænen på at tage et online universitetskursus i oldtidens filosofi. Sangen ”hofter lyver ikke” har med et fået langt mere filosofiske tyngde.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12