24. august 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Der er så meget at advare naboen imod

”Penge er overalt, men det er poesien også. Det, vi mangler, er digterne.” Federico Fellini   Nu skal man passe på med at kolportere svært verificerbare citater af store mænd og kvinder, som man finder på internettet, men hvad enten den italienske filminstruktør Federico Fellini (1920-93) har sagt ovenstående eller ej, så er det jo […]

Kære læser

En forkert grønlænder

I år fokuserer elevorganisationen Operation Dagsværk på at hjælpe den grønlandske ungdom med at finde troen på sig selv. Som optakt bringer Føljeton en portrætserie af tre unge grønlændere. I dag skal du møde 23-årige Anthon Engell, der bor i København og studerer historie

Spisesedlen

Forskere kritiserer Fogh-regeringen for centraliseringen af Skat. Et forskningsprojekt foretaget af to førende eksperter i offentlig forvaltning konkluderer, at det var ”meget stærkt kritisabelt” da Fogh-regeringen i 2005 besluttede at nedlægge det kommunale skattevæsen og lade staten overtage den samlede skatteforvaltning og al inddrivelse. Beslutning om at samle Skat blev truffet under ledelse af Kristian Jensen som skatteminister.

Bruxelles vil ikke godkende Italiens budget. Europa-Kommusionen gav i går Italien tre uger til at ændre deres budget, hvis kommissionen skal kunne godkende det. Kommissionen siger, at budgettet ikke holder sig inden for eurozonens regler. Den italienske regeringen indrømmer, at deres budget ikke er i overensstemmelse med reglerne men siger samtidig, at de ønsker at ændre det. Afvisningen af et euro-lands budget er uden fortilfælde.

Trump om Khashoggi-mord: Værste ‘cover up’ i historien. Trump kritiserede i går Saudi-Arabien for deres forklaring af mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Han kalder forklaringen for ”den værste dækhistorie i historien.” Trump var dog forsigtig med ikke at skyde skylden direkte på ledende skikkelser i Saudi-Arabien.

Storbank brugte dansk datterselskab til spekulation med udbytteskat. Den australske investeringsbank og medejer af teleselskabet TDC, Macquarie, brugte i 00’erne deres danske datterselskab til spekulation med udbytteskat mod andre europæiske lande. Ifølge DR viser et notat, at banken fx aktivt har benyttet datterselskabet til at kræve udbytteskat fra Frankrig og Schweiz.

Region Sjælland vil fyre mindst 317 ansatte. Det meldte regionen ud i går aftes. Fyringerne kommer som følge af, at regionsrådspolitikerne i foråret indså, at der mangler 250 mio. kroner i næste års budget. Regionrådsformand Heino Knudsen (S) vil endnu ikke give et bud på, hvad det kommer til at betyde for kvaliteten i regionen, men siger at ”det vil kunne mærkes hos patienterne.”

Et sidste ord

Er du nogensinde blevet så rasende over, at et kopiband ikke spillede Kandis til årsfesten på din arbejdsplads, at du smækkede et skilt med ordene ”LORTEORKESTER” op i hovedet på bandet? Nej? Så var du nok ikke med til Falcks fede årsfest i 2013.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12