24. juni 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Unionen er stendød

Nattens Brexit er det største politiske jordskælv i EU’s levetid. Men asfalten har – endnu – ikke slået revner i gaderne, broerne står endnu, og under London ruller Underground-togene uden nævneværdige forsinkelser. Der er snarere tale om et usynligt elektrochok, som har lammet alle politiske dyr over hele Europa. Første offer er Storbritanniens konservative premierminister David Cameron, […]

Det bedste vi har set

Fire måneder som fængselsbetjent

Mother Jones er et virkelig godt amerikansk magasin. Hvis du har tid, så læs denne reportage, hvor journalisten tager fire måneders tjans som fængselsbetjent. Stærke sager i fem kapitler. Nok til hele weekenden.

Spisesedlen

Colombia og FARC indgår historisk våbenhvile. Efter mere end 50 års konflikt har den colombianske regering og guerillabevægelsen FARC underskrevet en fælles våbenhvile. Det skete, da præsident Juan Manuel Santos og FARC-lederen Rodrigo ‘Timochenko’ Londono torsdag mødtes ved en ceremoni i Havana.

Det britiske pund styrtdykker. Det er dagen derpå, og briterne vågner op til et pund med den laveste kurs i 30 år.

Pusher Street ryddet igen. Politiet ryddede natten til fredag for tredje gang på en uge Pusher Street på Christiania i København. Denne gang blev 26 boder fjernet. De var dukket op på fire dage.

Egyptiske satirikere risikerer terrorsigtelse. Siden 10. maj 2016 har fire unge egyptere været fængslet for at lægge satiriske videoer om Egyptens politik ud på YouTube. Regeringen undersøger nu, om de kan sigtes for terror, fordi de har fornærmet statsinstitutioner og undermineret landets stabilitet, lyder det fra det egyptiske indenrigsministerium.

Sygeplejerske kendes skyldig i drab på tre patienter. Den 31-årige kvinde er kendt skyldig i manddrab og forsøg på manddrab ved retten i Nykøbing Falster. Hun blev anholdt 1. marts 2015 efter en nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus, hvor tre patienter havde fået hjertestop.

.

77.000 danskere er dollarmillionærer. Antallet af danske dollarmillionærer – det vil sige danskere med en formue på mere end 6,6 millioner kroner, er fra 2014 til 2015 steget med 8.000 personer. Det er meldingen i en World Wealth Report, som er udarbejdet af konsulentfirmaet Capgemini.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12