24. juni 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nyhedsmedierne som racismens nyttige idioter

Smilet er den korteste afstand er titlen på Victor Borges erindringer. Den danske verdensklasse-entertainer, der måtte flygte fra Danmark i 1940 på grund af jødeforfølgelsen, var tæt på 90 år, da bogen blev udgivet i 1998, så man må gå ud fra, at han vidste, hvad han talte om. Videnskaben har da også siden bekræftet, […]

Kære læser

Europæerne vil have menneskerettigheder. Bare ikke for alle mennesker

Et skønt ideal. Det europæiske kontinent er en bastion for fundamentale og demokratiske rettigheder. Sådan er selvforståelsen i hvert fald internt i EU. Men de seneste par år har vist, at glansbilledet er begyndt at krakelere. Historien synes alligevel ikke at have fundet sin afslutning, og lande som Ungarn og Polen er begyndt at tage […]

Spisesedlen

Flere dømmes for voldtægt i Sverige efter samtykkelov. For snart to år siden indførte Sverige en samtykkelovgivning, og siden den trådte i kraft er antallet af domsfældelser for voldtægt steget med 75 pct. Samtykkeloven har været gældende siden 2018. Året inden blev der afsagt 190 voldtægtsdomme i Sverige. To år senere er det antal steget til 333 domme for voldtægt.

Mindst fem døde i jordskælv i Mexico. Et voldsomt jordskælv har tirsdag ramt Mexicos sydlige Oaxaca-delstat. Fem er bekræftet døde, og en række bygninger har taget skade. Ifølge Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse (USGS) målte jordskælvet 7,4 på richterskalaen, og ifølge den mexicanske præsident er der blevet målt 147 efterskælv.

Advarsel om foruroligende smittestigning i USA. Den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci advarer om ”foruroligende stigning” i smitte med coronavirus flere steder i USA. ”For nogle dage siden var der 30.000 nye smittede” på en dag, udtaler Fauci ifølge BBC. Det er især Texas, Florida og Arizona, der lige nu ser ud til at være hårdt ramt.

Fatamorgana-leder trækker sig. Efter beskyldninger om grænseoverskridende og nedværdigende opførsel fra 32 nuværende og tidligere elever har Morten Bo, som hidtil har været leder af den Københavnske fotoskole Fatamorgana, valgt at trække sig. Bestyrelsen har derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor den også vil trække sig.

Dansk Jehovas vidne løslades i Rusland. En russisk domstol har godkendt en anmodning fra danske Dennis Christensen om at blive løsladt fra fængsel før tid. Christensen blev i februar sidste år fundet skyldig i at have agiteret for Jehovas Vidner og idømt seks år fængsel. I Rusland bliver Jehovas Vidner kategoriseret som en ekstremistisk organisation.

Et sidste ord

En dejlig rørende historie om, hvordan man kan arbejde sig op fra bunden til toppen. Det kræver bare en masse arbejde og en god far. Og må vi så i øvrigt anbefale, at du begynder at se alle The Onions gamle videoer igennem. Der er altså meget guld imellem!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12