24. maj 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Heja Norden

Langt om længe er sommeren kommet til Norden, og fra nu af er det bare et spørgsmål om, at vi skal styre os. Hold igen med solen, hold igen med grillen, hold igen med tynde sommerkjoler, shorts og bar overkrop – bare fordi solen skinner, behøver man ikke smide al værdighed. For det kan man […]

Det bedste vi har set

Det bedste 1

Mange af de klogeste mennesker i verden (herunder også redaktionens Oliver Stilling) har været helt på halen over Yuval Noah Hararis bestsellerbog Sapiens om menneskeslægtens udvikling.

Hans nye bog fortsætter, hvor Sapiens slap og beskriver fremtidens mennesker, og det er altså ikke nogen særlig rar vision, han disker op med. Den kunstige intelligens vil gøre os til en ny underklasse af ubrugelige mennesker.

Det bedste 2

Det er ikke bare noget, du tror – du mister faktisk venner med alderen. Et forskerhold fra Oxford University har nu videnskabeligt afgjort, at det sker allerede, fra du er 25 år gammel. Herfra går det ned ad bakke. Herfra kigger vi ensomheden i øjnene.

Men ensomheden er fuld af paradokser, skriver psykolog Peter Elsass trøstende. Og hvis vi vil forstå den, har vi brug for et begreb om ensomhed, der er langt mindre banalt og ensidigt. Det forsøger han så at forelægge.

 

Spisesedlen

Nu kører der babylancer i hovedstadsområdet. Fra i dag er det særlige børneambulancer, som skal køre for tidligt fødte, syge nyfødte og børn under to år til hospitalet i Region Hovedstaden. I babylancen vil barnet kunne ligge i en kuvøse, ligesom der er bedre plads til specialister omkring barnet. Og så er der et ‘familierum’ i bilen med fire sæder.

Realkredit Danmark hæver bidragssatserne for 160.000 kunder. Kunder med de populære F1-lån er blandt dem, der kan se frem til bidragsstigninger på op til 29 pct. Så stopper festen.

Grækenland rydder landets største flygtningelejr. Mindst 200 politibetjente er tirsdag morgen begyndt at rydde Grækenlands største flygtningelejr i den lille by Idomeni. De flere end 8400 flygtninge og migranter, som lejren er hjemsted for, skal angiveligt flyttes til en ny, som er bedre organiseret.

Det er så i dag, Bob Dylan bliver 75. Tillykke til Bob. Tillykke til os alle sammen. Lad for guds skyld være at læse klichetunge fødselsdags/hyldest-portrætter. Tag pladerne én for én i stedet. Begynd måske med Street Legal for at prøve noget overraskende.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12