24. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dansk potensopløftning

Grønt, grønnere – grønnest: Her til morgen har Dong Energy frasolgt de sidste kulsorte dele af virksomheden og er dermed endelig trådt i karakter som én af verdens stærkeste og mest fremsynede operatører inden for vedvarende energi. Ærligt talt: En imponerende bedrift! I løbet af de seneste fem år er det lykkedes at gennemføre netop den […]

Kære læser

Hvem tjener penge på gasrør i dansk farvand

Vladimir Putins rigmandsvenner Arkadij Rotenberg og Gennadij Timchenko fik beslaglagt store værdier, da EU indførte sanktioner over for Rusland i forbindelse med krigen i Ukraine. Men de to entreprenører skovler penge ind, når Gazprom anlægger gasforbindelser, og deres formuer kan blive endnu større, hvis Nord Stream 2 realiseres.

Det bedste vi har set

Den britiske skuespiller sir Roger Moore døde i går, 89 år gammel. Han var en fin mand, og vi kunne godt lide hans britiske ironi (og selvironi). Oliver Stilling leverer et take på Moores indsats.

Spisesedlen

Satsning på vind- og solenergi skaber millioner af nye job. I 2016 var knap ti millioner på verdensplan beskæftiget med vedvarende energi, hvilket næsten er en fordobling fra 2012. Det viser en ny rapport fra det Abu Dhabi-baserede International Renewable Energy Agency, der også forudser, at stigningen vil mere end udligne de job, der går tabt i den traditionelle energisektor.

Ny rapport kan bremse yderligere forurening af Kattegat. En ny rapport kan sætte en stopper for regeringens planer om at tillade mere forurening i Kattegat. Rapporten fra HELCOM-samarbejdet, der er en sammenslutning af lande omkring Østersøen, viser, at miljøtilstanden i Kattegat stadig er kritisk. Øget forurening kan derfor bringe Danmark i konflikt med EU’s miljøregler.

Filippinerne i undtagelsestilstand efter kampe mellem IS og regeringen. Tirsdag udspillede sig dødelige kamphandlinger mellem IS-støtter og regeringens sikkerhedstropper i Mindanao-regionen. Det har fået præsident Duterte til erklære hele den sydlige del af landet i undtagelsestilstand.

Taiwan slår slag for homoseksuelle. Den øverste domstol i Taiwan har onsdag banet vejen for, at landet kan blive det første i Asien til at lovliggøre homoseksuelle ægteskaber. Panelets afgørelse bygger på, at landets nuværende lovgivning, der forhindrer homoseksuelle i at gifte sig, er en overtrædelse af landets forfatning.

Ledigheden er faldet med 8000 i de første måneder af 2017. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Tallene omfatter den såkaldte AKU-ledighed, der rummer de arbejdsløse 183.000 danskere, der er aktivt jobsøgende – svarende til ca. 6,6 procent. Tallene omfatter også studerende, hvilket kan være misvisende, da de normalt ikke tælles som ledige.

Et sidste ord

Ham her kan vi lide. BBC har været i Manchester og har fundet ‘manden på gaden’. Hvad siger han så? Luk grænserne? Bomb Mellemøsten? Nej, siger han tårevædet, ”denne by er et samfund, og jeg er ligeglad med, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra. Den her by er for alle”. Og nu vil han bare gå rundt og smile til folk, han møder.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12