24. oktober 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Miljøministeriets mafiametoder

Sagen om landbrugspakken har udviklet sig til en af nyere tids mest gennemførte øvelser i disciplinen at feje møg ind under gulvtæppet. Ikke nok med, at miljø- og landbrugsministeriet hemmeligholdt, hvor meget landbrugspakken egentlig ville trampe på miljøet. Og ikke nok med, at både daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen og statsministeren holdt deres […]

Det bedste vi har set

Lajboschitz og danskernes uudnyttede potentiale

Da Tiger-butikkernes grundlægger Lennart Lajboschitz i 2012 solgte 70 procent af virksomheden til en kapitalfond, kastede han sig straks over andre projekter. Først og fremmest har han brugt sin tid på at skabe et rigt socialt liv i og omkring den gamle kirkebygning Absalon på Vesterbro. Det er lykkedes over al forventning – i hvert fald nok andres. Nu har han købt Sø-kvæsthuset på Christianshavn for 161 millioner kroner. Han vil bruge de 6.000 kvadratmeter til at eksperimentere med boligformer. Som han siger i et interview til Berlingske:

”Der er et uudnyttet potentiale og behov i vores samfund for at socialisere i langt højere grad. Være sammen med andre mennesker, møde nye venner, få en kæreste. Spørgsmålet er, om vi kan iscenesætte det sociale samvær på en anden måde, der gør, at det giver mere mening for os. Det er et område, som er helt vildt spændende at arbejde med for mig. Hvordan får vi ændret ved den kultur, der gør, at vi ikke taler sammen i S-toget?”

Beretninger fra Mosul

Informations korrespondent har tilbragt tre dage ved fronten i Nordirak 50 kilometer fra Mosul, hvor den irakiske hær i disse dage kæmper mod IS. Blot 50 kilometer derfra mødte han en gruppe unge krigstraumatiserede soldater, der venter på, det bliver deres tur til at kæmpe. De er alle sammen psykisk syge og traumatiserede af 13 års krig. De ved ikke, hvordan man slapper af og trækker sig tilbage med familien, men kan genkende lugten af død og ved, hvordan man takler de uendelige mareridt, der vender tilbage nat efter nat.

David Letterman og menneskets natur

Hvad har David Letterman lavet, siden han stoppede efter 33 år som late night-vært, hvor han nåede at interviewe 20.000 gæster? Mest synligt har han fået et stort skæg. Men i det her vanvittigt velfortalte portræt af ham, siger han interessante ting. Han skammer sig for eksempel en smule over, at han slet ikke savner at lave tv, eftersom det fyldte alt i hans liv i så mange år. ”Måske er det livet på den hårde måde, jeg ved det ikke. Når showet var fantastisk, var det aldrig så fornøjeligt som elendigheden, når showet var dårligt. Er det den menneskelige natur?”

Spisesedlen

Den franske flygtningelejr med øgenavnet ‘Junglen’ ryddes i dag. 6.000-8.000 flygtninge bliver fjernet fra den midlertidige lejr i den nordfranske by Calais. 1.250 politibetjente er sat ind for at forhindre voldelige uroligheder. Men der er tegn på, at langt fra alle flygtninge vil forlade lejren frivilligt. I weekenden satte beboerne ild til lejrens mobile toiletter og kastede sten mod betjente, som svarede igen med tåregas.  Mange flygtninge sad i lejren med et håb om at rejse videre til England. Men den rute er lukket, skriver de franske myndigheder på flyveblade, som deles ud.

AT&T vil låne 273 milliarder på Wall Street for at have råd til at overtage Time Warner. Med købet af Time Warner til 580 milliarder kroner vil det amerikanske teleselskab få kontrollen over medier som HBO, CNN og Warner Bros, så det bliver en seriøs konkurrent til selskabet Comcast, der ejer NBCUniversal, og dermed gå i kamp med Amazon og Netflix.

Britisk bevægelse vil have folkeafstemning om monarkiets eksistens, når Dronning Elizabeth dør. Bevægelsen hedder Republic og begrunder deres ønske om folkeafstemning med, at monarkiet ikke er en harmløs turistattraktion, men snarere har en historik for at misbruge statens penge og blande sig i politik.  ‘Republic’ annoncerede kampagnen på dronningens 90-års fødselsdag i april i år og har i skrivende stund 5.000 medlemmer og op mod 35.000 støtter.

Hver femte unge kvinde i alderen 12-25 år er ikke tilfreds med livet. Det viser en Ungdomsprofilundersøgelsen, som har 48.000 adspurgte. Undersøgelsen er lavet i et bredt samarbejde mellem offentlige instanser, fonde og forskningsinstitutter. Den viser endvidere, at det står værst til i aldersgruppen 19-25, hvor 28 procent af de adspurgte kvinder er utilfredse med deres liv. Professor i mental sundhed ved Aarhus Universitet Carsten Obel er en af forskerne bag undersøgelsen. Han peger på, at forventningspres, den ændrede karakterskala og mangel på fællesskab kan spille en rolle i mistrivslen.

Unge, forældre og lærere får etiske retningslinjer, der skal guide i håndtering af deling af nøgenbilleder. For seks måneder siden nedsatte minister for undervisning, børn og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) en gruppe, der skulle udforme et etisk kodeks på området. Nu er det her.

 

Ny streamingtjeneste – Napflix – skal lulle folk i søvn. Er du en af de 40 procent af danskerne, der ifølge Politiken lider af mangel på søvn? Fat mod – en ny spansk streamingtjeneste vil levere indhold, der er så kedeligt, at det vil være umuligt at holde sig vågen til. Eksempelvis kan man se timelange udsendelser om kristne på pilgrimsvandring i påsken i Malaga eller fisk, der svømmer rundt i et akvarium.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12